Onderwijs en Arbeidsmarkt – gekwalificeerde regio

HomeSmart Economy / Smart LivingOnderwijs en Arbeidsmarkt – gekwalificeerde regio

Mededeling

Het doet ons groot verdriet te moeten mededelen dat op vrijdagavond 17 april, plotseling en geheel onverwachts, voormalig lid van de thematafel onderwijs en arbeidsmarkt Edwin van der Vliet is overleden. Hij is slechts 56 jaar geworden.

Edwin was namens UWV vele jaren regiomanager in de Achterhoek. Sinds kort was hij werkzaam als kwartiermaker en arbeidsmarktmanager in rayon Utrecht. Het is bijna onmogelijk om te beseffen dat Edwin er niet meer is. We herdenken hem als een bijzonder aimabele, gedreven man met belangstelling voor iedereen. Kenmerkend voor Edwin was zijn trots en passie voor het werk, voor ‘zijn’ mensen en alles wat met de arbeidsmarkt te maken heeft.

 

Doel
Wij willen met onze samenwerking een toekomstbestendige Achterhoekse arbeidsmarkt dichterbij brengen waaraan de beschikbare beroepsbevolking zoveel mogelijk én duurzaam meedoet. Een arbeidsmarkt waarin niet de beperkingen maar de competenties, vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden van (potentiële) werknemers centraal staan. Op deze manier gaan we samen voor een duurzame invulling van het capaciteitsvraagstuk.

 Werkwijze
We doen dit op zo’n manier dat zo veel mogelijk inwoners volwaardig en tegen een volwaardig loon, naar vermogen kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt, en op zo’n manier dat de ondersteuning niet leidt tot onverantwoorde verstoring van de concurrentieverhoudingen en verdringing op de arbeidsmarkt. De thematafel richt zich daarbij de komende jaren expliciet op de sectoren Techniek (waaronder bouw, maakindustrie en logistiek) en Zorg. 

Onze pijlers zijn:
1) Inclusieve arbeidsmarkt
Wij maken ons sterk voor het bevorderen van een inclusieve arbeidsmarkt in de Achterhoek. Samen geven we invulling aan het Sociaal Akkoord van 2013, wet SUWI, het convenant Werkbedrijf Achterhoek en maken we ons sterk voor iedereen die bij het vinden van een plek op de arbeidsmarkt ondersteuning nodig heeft.

 2) Human Capital Agenda
Met de Human Capital agenda realiseren we een toekomstbestendige arbeidsmarkt waarbij de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt optimaal is, er maximaal wordt ingezet op een Leven Lang Ontwikkelen van de beschikbare beroepsbevolking en de regio aantrekkelijk is voor de instroom van talent. De Transitieatlas beroepsonderwijs Achterhoek geeft basis voor de keuzes van de agenda voor de komende jaren. Voor de Human Capital onderwerpen betekent dit vooral het toeleiden van het onbenut arbeidspotentieel naar kansrijke sectoren en het behoud van talent c.q. beter benutten van de instroom van mbo, hbo en wo in de Achterhoek.

De projecten die in maart 2020 zijn goedgekeurd, vindt u hier: onderwijs-en-arbeidsmarkt- 12-03-2020

Meedenken

Wilt u meedenken over de toekomst van de Achterhoek? Word lid van het Achterhoek Panel. Een paar keer per jaar krijgt u een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen over diverse onderwerpen. De uitkomsten van deze onderzoeken nemen we mee in onze plannen.
Aanmelden kan op www.achterhoekspreekt.nl. Uw mening telt!

Meer informatie
Overzicht projecten van de Thematafel.
Meer weten over wat de bestuurders van bedrijven, organisaties en gemeenten aan deze tafel met elkaar bespreken? Na afloop van iedere bijeenkomst geven we in korte films een terugblik.
Of neem contact op met programmaregisseur Caroline Termaat. +31 314 321 206

Subsidie aanvraag
Heb je een project(idee)? Neem dan contact op met de betreffende programmaregisseur (lees meer). Bekijk in de Toelichting projectaanvraag 8RHK ambassadeurs of je project binnen de focus van de Achterhoek Visie 2030 past. Of vul direct het aanvraagformulier in.

Bekijk ook de ToekomstKrant Achterhoek, pagina 2.

Benieuwd naar wie er aan tafel meepraten?
Klik hier voor de deelnemers  van de Thematafel Onderwijs & Arbeidsmarkt

Nieuwsbrieven
Nieuwste nieuwsbrief
Nieuwsbrief april 2020

Oudere nieuwsbrieven
Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief november/december