Heerlijk thuis in huis
Heerlijk thuis in huis bestaat uit de volgende elementen:
- Digitaal regionaal informatiepunt: website met informatie, inspiratie en advies en contactpunt voor vragen over oplossingen voor een toekomstbestendig thuis en doorverwijzing naar regionale en lokale organisaties voor advies/ondersteuning.
- Inzet van lokale vrijwilligers en woongelukgesprekken: een speciaal opgeleide vrijwilliger (wooncoach) gaat op aanvraag in gesprek met de bewoner over zijn/haar thuis en de wensen en behoefte om dit thuisgevoel te behouden c.q. te versterken. Naar behoefte wordt de bewoner daarna doorgeleid naar een lokale of regionale organisatie of ondernemer voor verder advies, ondersteuning of uitvoering.
- Communicatie: de aanpak biedt een regionale communicatiestrategie, aangevuld met een toolkit gevuld met communicatiemiddelen die lokaal inzetbaar zijn (folder, flyer, actieplan). Ook voorziet de aanpak in een direct mailing rondom de woongelukgesprekken.
In alle deelnemende gemeentes worden jaarlijks en drie jaar lang ca. 2.000 huishoudens aangeschreven met een uitnodiging voor een woongelukgesprek. In de communicatie en uitvoering van de aanpak wordt de verbindingen gezocht met lopende projecten die bijdragen aan de doelstelling van Heerlijk Thuis in Huis, zoals LeefSamen, Zlimthuis en mogelijk ook de Doorstroommakelaar van provincie Gelderland.
Ga naar de website van Thuisloket
Gemeentes Aalten, Berkelland en Oude IJsselstreek
|
Contactpersonen
René Buiting
Programmaregisseur Wonen & Vastgoed
r.buiting@8rhk.nl
Tel. 06 39 83 92 64
Willemien Tel
Programmamedewerker Circulaire economie & Energietransitie en Wonen & Vastgoed
w.tel@8rhk.nl
Tel. 06 81 41 65 02