
Innovaties / Samen Sneller bouwen Achterhoek – uitvoering Woondeal
Samen Sneller bouwen Achterhoek – uitvoering Woondeal
In de Achterhoek willen we iedereen een passend dak boven het hoofd bieden. We hebben flinke regionale ambities op de woningmarkt in het vergroten én toekomstbestendig maken van de woningvoorraad. Versnellen van het bouwproces en gezamenlijk stroomlijnen is van groot belang. Daarin trekken we gezamenlijk op met bouwondernemers, woningcorporaties, makelaars en overheden.
Als we elkaar makkelijk weten te vinden, dan kunnen we samen het bouw- en woonproces naar de 5e versnelling krijgen en het aanbod betaalbaar houden voor (toekomstige) Achterhoekers.
Wonen in de Achterhoek
Wonen in de Achterhoek ís fijn. Vanwege de rust, de ruimte, het groen en het naoberschap. Alles wat je nodig hebt vind je binnen 20 kilometer. Alleen: jongeren kunnen hier nu geen (betaalbare) woning vinden. Ook gezinnen en mensen van 55 jaar en ouder uit bijvoorbeeld het westen kunnen achterin de rij aansluiten. De centrale vraag vandaag is dan ook: Hoe kunnen we sneller betaalbare woningen creëren in de Achterhoek?
Lees het verslag van de kick-off op 11 april 2024
En het nieuwsbericht van de regionale vervolgbijeenkomst Samen Sneller Bouwen van 20 maart 2025.
Vervolgacties
- Bijeenkomst Samen Sneller Bouwen in het najaar van 2025, meer informatie volgt.
- Betaalbaar bouwen
In de Achterhoek willen we iedereen een passend dak boven het hoofd bieden. We hebben flinke regionale ambities op de woningmarkt in het vergroten én toekomstbestendig maken van de woningvoorraad. De Achterhoek wil jongeren en mensen met een laag inkomen een kans bieden op een goede, betaalbare woning. Tot 2030 werken we toe naar 800 tot 1.000 energiezuinige en onderhoudsarme concept woningen van 55 tot 65 m2. - Flexpool
Onderzoek of knelpunten bij woningbouw (deels) zijn op te lossen zijn door het ad hoc en naar behoefte inzetten van een flexibele schil aan capaciteit door verschillende gemeenten. Doel van het project is om vast te stellen aan welke expertise/ambtelijke capaciteit behoefte is in de regio, welke bijdrage een regionale flexpool kan leveren aan het realiseren van de doelstellingen uit de Woondeal en welke globale organisatievorm van een regionale flexpool passend is.
Contactpersonen


Willemien Tel
Programmamedewerker Circulaire economie & Energietransitie en Wonen & Vastgoed
w.tel@8rhk.nl
Tel. 06 81 41 65 02