Innovaties / Fieldlab Digital Twinning

Fieldlab Digital Twinning


In het Fieldlab Digital Twinning, gevestigd bij Varex Imaging, wordt de Achterhoekse maakindustrie klaargestoomd voor de toekomst. Bedrijven en studenten kunnen hier kennismaken én werken met deze voorspellende digitale technologie. Via digital twins kunnen producten en processen sneller, beter en efficiënter worden ontwikkeld. Dat is nodig om de concurrentiepositie van de maakindustrie in de Achterhoek te versterken.

Een digital twin is een virtuele representatie van bijvoorbeeld een product, proces of onderhoud. Het geeft de mogelijkheid om met real-time data in simulatiemodellen te voorspelleb, te ontwikkelen, toe te passen of te testen zonder daadwerkelijk te interveniëren in het huidige proces. Dankzij digital twinning kan ook op afstand gewerkt worden in een virtuele omgeving. Door middel van een digitale kopie, in combinatie met realtime data, kan een productielijn of machine op elke gewenste locatie worden bediend. Zelfs vanuit het buitenland.

Consortium
Het project Fieldlab Digital Twinning is een initiatief van de HAN samen met het Graafschap College, Siemens Digital Industries Software en Varex Imaging. Vanuit nauwe samenwerking met 8RHK ambassadeurs ontvangt het initiatief ondersteuning uit de Regio Deal Achterhoek. Naast Varex Imaging zijn nog vier digital twinning koplopers uit de maakindustrie betrokken als voorbeeldbedrijven. Vanuit het project maken minimaal 25 bedrijven uit de maakindustrie actief kennis met de digital twinning technologie.

Thematrekker Smart Innovation bij HAN: Inez Kohlmann (i.kohlmann@han.nl)

947

Contactpersonen


René Buiting

Programmaregisseur Wonen & Vastgoed

r.buiting@8rhk.nl
Tel. 06 39 83 92 64

Ati Beunk

Projectcoördinator thematafel De Gezondste Regio en Smart werken & Innovatie

a.beunk@8rhk.nl
Tel. 06 28 52 28 67