Vacature bij ons! Medewerker Public Affairs en Communicatie (24 – 32u p.w.)

Kom jij je geluk beproeven in de Achterhoek? De Achterhoek is op zoek naar een medewerker Public Affairs en Communicatie om de kracht van onze regio goed voor het voetlicht te brengen. De Achterhoek is een geluksregio, waar de kwaliteit van leven hoog is. In Den Haag, bij de provincie Gelderland en andere stakeholders staat onze regio bekend om innovatiekracht, de koploperspositie die onze regio inneemt op het gebied van kringlooplandbouw, gezondheid en innovatieve maakindustrie. Samen met het team Public Affairs, Communicatie en Marketing zorg jij er voor dat de Achterhoek zich optimaal blijft profileren, binnen en buiten de regio. Zodat de regio een plek blijft waar het goed wonen en werken is.

Jouw rol
Je komt te werken binnen het team Public Affairs, Communicatie en Marketing waar je lobby en communicatie ondersteunt in de breedste zin van het woord. Je initieert en organiseert samen met de adviseur Public Affairs bijeenkomsten en werkbezoeken aan Den Haag, de provincie en vice versa. Een positieve uitstraling en presentatievaardigheden zijn daarbij belangrijk. Je onderhoudt contacten, bereidt belangrijke overleggen mee voor en monitort trends en ontwikkelingen. Op het gebied van communicatie werk je mee met drie marketingcommunicatieadviseurs. Je laat je schrijfvaardigheid en gevoel voor actualiteit gelden en zet sociale media en onze andere nieuwskanalen op vlotte wijze in.

De 8RHK samenwerking
Samen met andere organisaties, ondernemers en overheden (de 3O’s) bundelen we onze krachten voor het realiseren van de Achterhoek Visie 2030: ons vertrekpunt om te werken aan een sterke Achterhoek op het gebied van wonen, leven, reizen, werken en leren. Sinds de start van onze organisatie (begin 2019) zijn ruim vijftig regionale projecten gestart die daaraan bijdragen. In Oost-Nederland werken we met andere regio’s en provincie om onze lobby naar het Rijk te verstevigen, onder de noemer Nederland Slim benutten.Op kantoor tellen we een kleine 30 directe collega’s, daarbuiten honderden. De samenwerkingsstructuur bestaat uit de Achterhoek Raad, de Achterhoek Board en zes Thematafels (vertegenwoordigers uit de 3O’s).

Jouw visitekaartje
Je bent creatief, leergierig met een grote interesse in het politieke speelveld en communicatie. Jouw ondersteuning bij werkbezoeken, bijeenkomsten en overleggen getuigt van een constructieve en positieve houding. Je vindt netwerken interessant en weet de juiste contacten op het juiste moment in te zetten. Je bent communicatief zeer vaardig en schroomt niet om wetenschappelijke en bestuurlijke stukken te vertalen naar heldere teksten in uiteraard vlekkeloos Nederlands. Je hebt HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur op het snijvlak van communicatie, pr, journalistiek en bestuurskunde. Enige ervaring in een politieke context is een plus.

Jij bent dus:

  • Politiek meer dan geïnteresseerd
  • Organisatorisch sterk
  • Communicatief vaardig
  • Creatief en leergierig

Wij bieden
Wij bieden je een interessante functie met veel afwisseling en volop ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Je komt te werken in een professionele werkomgeving, te midden van gelijkgestemde collega’s. Je werkplek is hybride: thuis en in het bedrijfsverzamelpand De Steck in Doetinchem, waarin 8RHK ambassadeurs haar kantoor houdt. De arbeidsovereenkomst is voor 24 tot 32 uur en in eerste instantie voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie is ingedeeld in functieschaal 8 met op termijn uitloopmogelijkheid naar 9. We streven naar een ingangsdatum per 1 maart 2022. 

Samengevat bieden we je:

  • een tijdelijke aanstelling (24-32u), met uitzicht op vast dienstverband
  • volop ruimte voor ontwikkeling
  • een salaris in schaal 8 (met doorgroeimogelijkheid naar 9)
  • een fantastische werkplek in de geluksregio Achterhoek

Solliciteren
We ontvangen je sollicitatie graag vóór maandag 10 januari 2022 via www.werkeningelderland.nl . We streven naar selectiegesprekken midden januari 2022 met een eindgesprek eind januari 2022.
Meer informatie? Bel met Joram van Donk via telefoonnummer 06 14 63 74 35.