Achterhoek Innovatie Award uitgereikt

Een jaar lang kregen vijf Achterhoekse bedrijven een gerichte begeleiding van de Universiteit Twente om werk te maken van innovatief ondernemen. Doel was het innovatievermogen vergroten en concurrentievoordeel behalen. Het succesvolle pilotproject werd woensdag 4 maart formeel afgesloten met een slotbijeenkomst op de Universiteit Twente (UT). Daar werden de bevindingen en resultaten geëvalueerd. De intensieve ondersteuning heeft veel opgeleverd, zo werd duidelijk aan de reacties van de deelnemers. “Het creëert bewustzijn. We hebben er ontzettend veel van opgestoken. Je wordt wakker geschud en krijgt tools aangereikt om aan de slag te gaan met innovatie.”

Achterhoek Innovatie Award
Het project werd met een officieel tintje afgesloten. De deelnemers kregen een UT-certificaat uit handen van professor Aard Groen, hoogleraar innovatief ondernemerschap, en ontvingen een nieuw in het leven geroepen Achterhoek Innovatie Award van burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland waar het pilotproject is gestart. De volgende bedrijven werden voor hun inspanningen beloond: Baks Agri Foods (Borculo), CTST (Borculo), TDC De Mors (Borculo), Prange (Winterswijk) en TP-Metal (’s-Heerenberg).

Uniek initiatief van industriële kring en Universiteit
De landelijk unieke samenwerking is een initiatief van de Industriële Kring Berkelland (IKB), Universiteit Twente/Venture Lab onder leiding van professor Aard Groen. Doel is om midden- en kleinbedrijven te laten innoveren. Het programma van een jaar bestaat uit het volgen van colleges op de Universiteit, deelname aan workshops en een zeer gerichte, persoonlijke begeleiding. Na de succesvolle pilot in Berkelland wordt het project nu verder in de hele Achterhoek uitgerold. Dat gebeurt in SIKA-verband, (Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek). De tweede groep is op 5 maart jl. van start gegaan. Zij moeten zelf een deel bijdragen in de kosten. Daarnaast zorgt de provincie Gelderland voor financiële ondersteuning. De deelnemers zijn: Bannink Stoel & Meubel (Borculo), Dostal Wegenbouw (Vorden), Hacron Groen (Lievelde), PB International (Zelhem), VKF Renzel (Dinxperlo), WBC Bouwgroep (Winterswijk) en Pas Reform (Zeddam).

Doe mee!
Bedrijven die belangstelling hebben om deel te nemen aan het innovatieproject of meer informatie willen, kunnen per mail of telefoon contact opnemen met Rinus Smet, (06 23960450).

Innovatieaward maart 2015 2