Achterhoek ook vertegenwoordigd op Nederland Kantelt

Nederland Kantelt stimuleert dat vernieuwers in uiteenlopende velden elkaar kennen en van elkaar leren. Juist door verbindingen te leggen tussen de domeinen en mensen wordt de veerkracht van de vernieuwingsbeweging groter. Bij de kanteling van Nederland spelen verschillende typen mensen een gelijkwaardige én cruciale rol: kantelaars, koplopers en verbinders. Juist verbinders worden onderschat in transitieprocessen.

Wat doet Nederland Kantelt?
Er gebeuren veel goede dingen door enthousiaste en slimme mensen die helaas niet altijd even zichtbaar zijn. Daar wil Nederland Kantelt wat aan doen. Nederland Kantelt stimuleert dat vernieuwers in uiteenlopende velden elkaar kennen en van elkaar leren. Juist door verbindingen te leggen tussen de domeinen en mensen wordt de veerkracht van de vernieuwingsbeweging groter. Bij de kanteling van Nederland spelen verschillende typen mensen een gelijkwaardige én cruciale rol: kantelaars, koplopers en verbinders. Juist verbinders worden onderschat in transitieprocessen. Om hen (kantelaars, koplopers en verbinders) actief te ondersteunen is dit digitale kantelnetwerk ontwikkeld: waar mensen zich aan kunnen verbinden en ondersteuning kunnen krijgen van een kantelteam met verbinders uit allerlei regio’s in Nederland.

Samen bouwen een spannender, leuker, mooier en energieker land
Nederland Kantelt legt het fundament voor een nieuwe samenleving die op veel plekken in Nederland al begonnen is. Nederland Kantelt bestaat uit een digitaal netwerk, een kantelteam en een nieuw boek van Jan Rotmans: ‘Verandering van tijdperk – Nederland kantelt’. Hoe kunnen we samen bouwen aan een spannender, leuker, mooier en energieker Nederland? Een maatschappij waarin we gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor duurzame energie, gezond voedsel en mensgerichte zorg. Niet omdat het moet van de gemeente, de belastingdienst of de leraar, maar omdat je voelt dat je zo wilt leven. Op Nederland Kantelt vind je kantelvoorbeelden en profielen in de domeinen zorg, onderwijs, energie, bouw, cultuur, financiën, water, ruimte en voedsel. De Achterhoek wordt vertegenwoordigd door projecten in Groenlo en Laren (Gld.).

Lees meer op nederlandkantelt.nl of kijk naar Wereld in transitie.