Achterhoek Open Innovatieprijs 2021: aanmelden kan

Heb jij een kansrijk en vernieuwend idee voor een product of dienst? Levert deze een bijdrage aan onze circulaire economie? En kan jouw innovatie wel een duwtje in de rug gebruiken? Meld je dan nu aan voor de Achterhoek Open Innovatieprijs 2021. Dé competitie voor innovatieve ondernemers uit heel Nederland. De Achterhoek Open Innovatieprijs zet innovatieve ondernemers letterlijk in de spotlights en dient daarnaast als springplank om ambitieuze dromen te verwezenlijken. We hopen óók dit jaar weer een grote groep vindingrijke ondernemers te mogen verwelkomen binnen de maakindustrie, het toerisme, de zorg of agrarische sector.

Aanmelden
Ondernemers uit heel Nederland kunnen tot en met 22 april hun technologische innovaties, producten of diensten aanmelden via de website van de Achterhoek Open Innovatieprijs. Kanshebbers hoeven dus zeker niet in de Achterhoek gevestigd te zijn. Deelname opent de deuren naar een groot zakelijk netwerk. Henk Janssen, voorzitter van de Stichting Achterhoek Open Innovatieprijs: “Iedere ondernemer die technologisch innoveert maakt kans op de prijs, mits hij daartoe in openheid samenwerkt met een of meer partners. Een vakkundige jury kiest de winnaar. De Achterhoek zet als regio hoog in op innovatie. Daarom bieden we innovatieve ondernemers graag de kans om te netwerken en nieuwe samenwerkingen of investeringen aan te gaan.”

Eisen voor inzending

–    Het ontwerp is technologisch, duurzaam en levert een impactvolle bijdrage aan onze circulaire economie.
–    Het is ontstaan uit een aantoonbare (keten)samenwerking.
–    Het wordt ingezonden door de ondernemer uit deze samenwerking.
–    Er is minimaal één prototype beschikbaar óf er is een demonstratie mogelijk waaruit blijkt dat het product goed werkt.
–    Het is al op de markt óf dit gebeurt binnen zes maanden.

Prijsuitreiking
Uit alle inschrijvingen nomineert de vakjury vijf kanshebbers. Zij mogen hun innovatie presenteren tijdens de grote finale op 8 juni. De grote prijsuitreiking vindt in hybride vorm plaats volgens de dan geldende coronamaatregelen. Zo is het hele event voor het thuispubliek via een livestream te volgen, maar neemt de winnaar de prijs persoonlijk in ontvangst. De toeschouwers in de zaal en kijkers thuis kiezen een publiekswinnaar .

Zie ook het artikel in Oost Gelderland Business