Achterhoek rookvrij

In de Achterhoek werken we samen aan een rookvrije regio. Via www.achterhoekrookvrij.nl is veel informatie te vinden over stoppen met roken, voorkomen dat jongeren gaan roken en het leven in een rookvrije omgeving. De campagne is een mooi voorbeeld van onze 8RHK samenwerking.

Op weg naar een rookvrije generatie
Mensen die willen stoppen met roken kunnen aan de hand van een paar vragen op de site snel ontdekken welke aanpak het beste past. Ook staan er tips voor mensen die het roken met iemand in hun omgeving willen bespreken. Of willen voorkomen dat hun kind gaat roken.

Rookvrije organisatie? Vraag de gratis raamsticker aan
Voor organisaties die rookvrij willen worden zijn er ook handige hulpmiddelen, zoals de gratis raamsticker. Bedrijven, clubs en organisaties die rookvrij zijn, kunnen dit kenbaar maken via de Acterhoek Rookvrij Kaart, op www.achterhoekrookvrij.nl  Meer weten of de gratis raamsticker aanvragen kan via info@achterhoekrookvrij.nl.

Projectgroep Achterhoek Rookvrij
In het project Achterhoek Rookvrij werken de Achterhoekse gemeenten, GGD Noord- en Oost-Gelderland, Iriszorg, Santiz ziekenhuizen, Huisartsenzorg Oude IJssel, Huisartsenzorg Oost-Achterhoek en Proscoop (projectleiding) samen. De projectgroep valt onder de 8RHK Thematafel Gezondste Regio.

Achterhoek moet eerst rookvrije regio worden

Bekijk de uitzending van OmroepGelderland hier
Beluister ook het fragment van BNR Radio, hierin vertelt Welmoed Nijboer, projectleider van Achterhoek Rookvrij, over het project.