Achterhoeks Lentediner in Den Haag

18 mei vertrekt een bus met Achterhoekers naar Nieuwspoort om daar het Achterhoeks Lentediner aan te bieden aan Tweede Kamerleden. De Achterhoek voert al jaren een actieve lobby om het Rijk te betrekken bij belangrijke onderwerpen en steun te vragen bij bepaalde vraagstukken waar een krimpregio tegenaan loopt. Het jaarlijkse Lentediner is daarvoor een belangrijk moment.
Lees hier waarvoor de Achterhoek zich hard maakt.

Onze boodschap voor Den Haag:

Krimp en groei
De Achterhoek is volop aan de slag om de negatieve gevolgen van bevolkingskrimp om te zetten in uitdagende toekomstscenario’s. De effecten van krimp zijn volgens ons niet los te zien van het integrale sociaaleconomische Rijksbeleid. Wij zouden daarom graag zien dat het Rijk deze in de aanpak en besteding van middelen integraal meeweegt en hetzelfde behandelt als die van groei. Investeren in krimpgebieden draagt ons inziens bij aan een sterkere economie voor heel Nederland.

Achterhoek, de SmartHub van Nederland
Overheid, organisaties, ondernemers en inwoners zetten zich samen in om onze regio bloeiend en leefbaar te houden. Economische ontwikkeling heeft daarbij prioriteit. Wij willen een economisch nog krachtiger gebied worden door in te zetten op de kansen die Smart Industry biedt en door Smart Werken in zoveel mogelijk sectoren door te voeren. Dat willen we bereiken door de drie thema’s van de Achterhoek Agenda 2020 centraal te stellen: Werken, Wonen en Bereikbaarheid. Wij hebben Nederland iets te bieden en zijn van mening dat het Rijk eraan kan bijdragen om ons gebied nog krachtiger te maken.

Toekomst in de Maak
De Achterhoek, met van oudsher veel technische kennis, innovatiekracht en maakindustrie, is de ideale broedplaats waar Smart Industry kan gedijen. Smart Industry wordt ook wel ‘de vierde industriële revolutie’ genoemd. Daarom profileren wij ons als SmartHub met de slogan ‘Toekomst in de Maak’. Wij begrijpen dat we alleen door samenwerken nieuwe ontwikkelingen kunnen oppakken en blijven innoveren. Samenwerken zit in onze genen! Graag doen we dat ook met u. Zo maken we samen de toekomst.
Lees meer.

Het Lentediner wordt georganiseerd door Regio Achterhoek in samenwerking met enkele gemeenten. Strandlodge Winterswijk en Villa Ruimzicht verzorgen het diner.