Achterhoekse duurzame initiatieven landelijk in beeld

TV-programma Mooi, Duurzaam Nederland (RTL7) over verschillende inspirerende, duurzame initiatieven in de Achterhoek.                               

Zondag 31 maart besteedde het tv-programma Mooi, Duurzaam Nederland op RTL7 aandacht aan een aantal inspirerende en duurzame initiatieven in de Achterhoek, zoals woningrenovatie door WBC Bouwgroep uit Winterswijk, het omvormen van de voormalige DRU ijzergieterij tot een cultuur- en innovatiecentrum en de Achterhoekse Groene Energie Maatschappij (AGEM), die tot doel heeft de Achterhoek in 2030 energieneutraal te maken. Ook vertelt onze eigen Achterhoekse landschapsarchitect met wereldfaam, Nico Wissing, in deze uitzending wat zijn regio zo bijzonder maakt op het gebied van duurzaamheid.

Heeft u deze uitzending gemist? Bekijk ‘m dan alsnog online of stem komende zaterdag 6 april rond 13.55 uur af op RTL7 voor de herhaling van deze uitzending.
Lees meer over de items die in deze uitzending aan bod komen.

Mooi, Duurzaam Nederland belicht de duurzame stand van zaken in Nederland op dit moment. Zijn er genoeg ‘duurzame’ producenten in NL? En zo ja, welke zijn dan die duurzame ondernemingen? Welke producten maken ze? Hoe doen ze dit, op een manier die minder tot geen schade berok­kent aan mens en milieu en verdienen ze er ook nog geld mee?