Achterhoekse scholieren enthousiasmeren voor High Tech

Achterhoekse jongeren deden 25 maart voor het eerst mee aan de ‘Night of the Nerds’. Niet ’s nachts, maar op een speciale Achterhoekdag volgden circa 55 leerlingen van het Ulenhof College, CC Schaersvoorde en Almende College verschillende workshops en techtalks over de nieuwste ontwikkelingen in innovatie en technologie. Met als doel ze te motiveren voor een opleiding in (creatieve) tech en of ICT.

Geïnspireerd voor ICT met digitale doe-opdrachten
Reacties van deelnemende scholieren waren enthousiast. Ze vonden het vooral leuk dat er doe-opdrachten aangeboden werden, ook al was het digitaal. “Dit was leuk, leerzaam, de uitleg was niet te lang dat is fijn. Ik vind dat we dit wel vaker mogen doen” aldus een van de deelnemers. Een workshop Patronen Klonen liet leerlingen kijken door de ogen van de computer. Ze maakten zelf met papier of blokjes hun eigen patroon en er werd uitgebreid gesproken over hoe een mens en een computer gezichtsherkenning uitvoert. Een andere workshop richtte zich op muziek programmeren.

Jeugd bij Achterhoekse High Tech bedrijven betrekken
Als 8RHK ambassadeurs werken we samen aan innovatie en groei van onze economie. De thematafel Smart werken en Innovatie, de thematafel Onderwijs en Arbeidsmarkt en SmartHub Achterhoek trokken samen met Night of the Nerds op om het event bij Achterhoekse Technasia te promoten. De Achterhoekdag van 25 maart wordt gezien als startpunt van verbinding van de Dutch Technology Week (waar Night of the Nerds onder valt) en de Achterhoek. Er wordt ingezet op volgende edities live bij Achterhoekse High Tech bedrijven.