Achterhoekse Toekomst Toer van start

Maandagavond 2 oktober ging de Achterhoekse Toekomst Toer van start. Een reis die inwoners, ondernemers en bestuurders van de Achterhoek meeneemt naar inspirerende initiatieven van nu, voor de Achterhoek van morgen. Op drie locaties waren allerlei slimme, innovatieve oplossingen, producten en projecten te zien die de Achterhoek nu al beter maken.

Ruim 250 belangstellenden hadden een Toerticket bemachtigd en kwamen naar de Brede Maatschappelijke Voorziening in Mariënvelde. Achterhoekse foodtrucks zorgden eerst voor de inwendige mens, waarna de reis officieel kon beginnen, met o.a. bijzonder nieuws over het weiland van lokale boer Te Molder. Pendelbussen brachten de deelnemers gedurende de avond naar de drie locaties, waar zij zelf konden zien en ervaren wat er nu al gebeurt op het gebied van wonen (in BMV Mariënvelde), werken (bij Meilink in Borculo) en bereikbaarheid (bij De Heikamp in Ruurlo). Allerlei inwoners, bedrijven en organisaties die al druk bezig zijn met het bouwen aan een toekomst voor de Achterhoek presenteerden hun project of product zeer toegankelijk in een stand.

Ga mee op reis
Tijdens de Achterhoekse Toekomst Toer, die duurt tot het Innovatiefestival Achterhoek in maart 2018, kun je zelf beleven wat er nu al mogelijk is. Je doet inspiratie op en komt in contact met streekgenoten die net als jij nieuwsgierig zijn en aan de toekomst van onze regio willen bouwen. Samen verzamelen we input voor de nieuwe toekomstagenda, die in het voorjaar van 2018 gepresenteerd gaat worden. Ga jij ook mee met één van onze vervolgreizen?

Op www.achterhoek2020.nl/toekomsttoer/ vind je meer informatie over de (start van de) Toer, de vervolgreizen en hoe je je daarvoor kunt aanmelden.