|

Achterhoekse zorg doet dringende oproep

De Achterhoekse ziekenhuizen en zorgorganisaties hebben door de oplopende coronabesmettingen het maximum van hun capaciteit bereikt en doen een dringende oproep aan inwoners om verstandig met hun gezondheid en die van hun naasten om te gaan en zorgverleners waar mogelijk te steunen.
Huisartsen in de Achterhoek en de Huisartsenposten in Doetinchem en Winterswijk, GGNet, Slingeland Ziekenhuis, Streekziekenhuis Koningin Beatrix, GGD Noord- en Oost-Gelderland, Azora, Careaz, Marga KlompĂ©, Markenheem, De Gouden Leeuw Groep en Sensire zeggen in een gezamenlijke statement: “De druk op ziekenhuizen, huisartsen, organisaties voor verpleeg- en thuiszorg en geestelijke gezondheidszorg is opnieuw torenhoog. Het ziekteverzuim is hoog, reguliere zorg gaat door en het aantal mensen met een zorgvraag neemt toe.”

Help de zorg
“Zorgverleners doen het uiterste om noodzakelijke zorg te blijven verlenen. De moeilijke afwegingen die daarmee gepaard gaan leggen een grote morele druk op hen. Daarom doen de zorgorganisaties een oproep aan alle inwoners in de regio: ga verstandig om met uw gezondheid, en vooral met de gezondheid van kwetsbare mensen in uw omgeving. En steun de zorgverleners. Zij leveren een uitzonderlijke prestatie om klaar te staan voor iedereen die dat nodig heeft.” 

Lees ook ‘Achterhoekse zorg slaakt noodkreet van Regio8