|

Biobased Bouwen met lokale productie in Nieuwsuur

Duurzaam bouwen met materialen die lokaal zijn geteeld in de Achterhoek, zoals olifantsgras en hennep, werd 11 april behandeld in het tv-programma Nieuwsuur. “Ik zou zeggen: schaal het op! Dat is win-win voor de CO2 reductie in de (bouw)productie en je geeft de boer ook een perspectief in anders produceren. Deze kant van vernieuwing mag een veel grotere rol spelen in het stikstofdebat wat behoorlijk verzuurd is in het kabinet.” aldus voorzitter van het nationaal klimaat platform Kees Vendrik in het item.

Het isoleren van daken met olifantsgras en hennep bij Takkenkamp Groep BV en natuurlijk de boer die hennep gaat telen in de Achterhoek kwamen in beeld. Met een heldere uitleg van Jan Willem van de Groep over hoe dit bijdraagt aan de klimaat- en stikstofdoelen. Het project Samen Biobased Bouwen wordt mede mogelijk gemaakt vanuit onze 8RHK samenwerking en daar zijn we trots op!

Bekijk de uitzending
Het item is terug te zien in de uitzending van Nieuwsuur bij 26.30 min. Of het grotere geheel over duurzaam bouwen vanaf 21.37 min.