Burgemeester Joris Bengevoord Beste Bestuurder kleine gemeente 2018

Burgemeester Joris Bengevoord is op 17 januari 2019 uitgeroepen tot Beste Bestuurder kleine gemeente 2018. Naast burgemeester van Winterswijk is hij ook lid van het algemeen bestuur en dagelijks bestuur van Regio Achterhoek.

“Ik ben vereerd met deze waardering. Het voelt speciaal om door collega’s genomineerd te worden.”

Joris Bengevoord wordt geroemd vanwege de stevige trekkersrol die hij in de regio vervult, het gemak waarmee hij contacten legt met relevante spelers in het veld en de wijze waarop hij vernieuwingen doorvoert. Gedreven en communicatief zijn de kwaliteiten die eruit springen.
Joris Bengevoord was één van de drie genomineerden in de categorie Beste Bestuurder kleine gemeente (minder dan 30.000 inwoners). De verkiezing Beste Bestuurder is verzorgd door Necker van Naem samen met Binnenlands Bestuur. De bestuurders zijn genomineerd door collega-bestuurders. Na een korte campagne waar iedereen op de kandidaten kon stemmen, zijn de meeste stemmen naar burgemeester Bengevoord gegaan. Hij ontving de prijs uit handen van Maarten Schurink (secretaris generaal van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties).