De Talententuin: spetterend kennismaken met bedrijfsleven!

Achterhoeks bedrijfsleven toont innovatieve karakter mét carrièremogelijkheden aan hoogopgeleide studenten, starters en young professionals.                              

28 november wordt ICER op het DRU Industriepark in Ulft omgetoverd tot een innovatieve ontmoetingsplaats voor Achterhoekse jonge talenten en ambitieuze bedrijven en organisaties uit de Achterhoek. Door zich te presenteren op De Talententuin kunnen bedrijven hun vaak verrassende carrièremogelijkheden in de Achterhoek goed in beeld brengen bij jongeren.

Interactie is het sleutelwoord voor een succesvolle Talententuin. Jongeren maken kennis met productinnovaties, er zijn workshops, speeddate-sessies en cocreatie-sessies waarin jongeren hun creativiteit laten zien aan de deelnemende bedrijven. De Talententuin is een initiatief van Achterhoek 2020 Jong.

Meer bedrijven, bezoekers én ruimte
De eerste editie van De Talententuin waaraan 55 Achterhoekse bedrijven en 200 jonge bezoekers deelnamen, was zeer geslaagd. Dit jaar zullen trouwe partners als Ubbink, Kramp, Brink Moulds & Dies, de Innovatiehubs en de Achterhoekse gemeenten zeker weer aanwezig zijn. Nieuw dit jaar is bijvoorbeeld Bronkhorst High Tech. Er worden meer bezoekers verwacht dan vorig jaar, door intensievere samenwerking met studieverenigingen in Twente. De nieuwe locatie ICER biedt bovendien meer ruimte voor interessante Achterhoekse bedrijven.

Aanmelden
Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden bij Tom Salemink, projectleider van de Talententuin.
Ben je jong en op zoek naar een stage, afstudeeropdracht of werk je bij een interessant bedrijf? Meld je dan aan door een mail te sturen naar adelin@achterhoekwerkt.nl. Je blijft dan ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Meer informatie vind je op Facebook.

Achtergrondinformatie
De Talententuin is een initiatief van Achterhoek 2020 Jong, de samenwerkende Achterhoekse jongereninitiatieven. Achterhoek 2020 Jong voert een aantal projecten uit om jongeren te ‘binden en boeien’ aan de Achterhoek. Dit zijn projecten op het gebied van wonen, werken en vervoer. Ook ontwikkelt Achterhoek 2020 Jong een online community, waar jongeren op de hoogte blijven van interessante ontwikkelingen in de Achterhoek.