Dorpshuis van het jaar

Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp en wint de titel ‘Dorpshuis van het jaar’? Uit 74 inzendingen zijn zes finalisten gekozen, waaronder maar liefst twee in de Achterhoek: BMV Mariënvelde en Kulturhus Beltrum. De andere finalisten zijn dorpshuis De Horst in Horssen, Het Gildehuis in Lobith, dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden en Het Hart Eefde.

Omroep Gelderland en de Leefbaarheidsalliantie gingen de afgelopen maanden op zoek naar de meest inspirerende dorpshuizen in Gelderland. Iedereen kon zijn of haar dorpshuis aanmelden. In totaal meldden 105 mensen 74 Gelderse dorpshuizen aan. Een deskundige jury beoordeelde de inzendingen en selecteerde de zes finalisten.

Angelique Krüger doet verslag van de wedstrijd en gaat langs bij de zes beste dorpshuizen. Tijdens de acht afleveringen krijgen de finalisten uitdagingen om te laten zien waarom zij de titel verdienen. De uiteindelijke winnaar krijgt een totaalbedrag van 2.500 euro, een eindfeest en de eeuwige roem van heel Gelderland, uitgereikt door Gelders gedeputeerde Bea Schouten.

Uitzendingen
Wilt u deze strijd volgen? De komende weken is elke dinsdag om 17.20 uur een aflevering te zien op Omroep Gelderland (elk uur daarna herhaling), te beginnen op 24 oktober. Kijk deze eerste uitzending hier terug.
De volgende uitzending op 31 oktober om 17:20 gaat over de Brede maatschappelijke voorziening in Mariënvelde. Een klein dorp, maar met grootse prestaties. Het dorpshuis ‘BMV Mariënvelde’ opende haar deuren in 2016. Het gebouw werd gebouwd door honderden vrijwilligers. Sinds de opening ‘leeft het dorp weer’.

Het gehele uitzendschema is als volgt:
– 24 oktober worden de dorpshuizen voorgesteld
– 31 oktober BMV Mariënvelde
– 7 november Het Hart Eefde
– 14 november Gildehuis Lobith
– 21 november Kulturhus de Wanne Beltrum
– 28 november Dorpshuis Rheden
– 5 december Dorpshuis de Horst
– 12 december Finale

Meer informatie: www.dorpshuisvanhetjaar.nl