Dromen van een vliegende auto op FestIIME

De gemeente Doetinchem kijkt terug op een bruisend technisch festival voor jongeren in Doetinchem en omstreken. De jongeren hebben een kijkje in het werkveld gekregen dankzij studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, IIME (Innovatie In Mobiliteit & Energie) en meerdere lokale bedrijven.

Vrijdag 9 juni vond het festival FestIIME plaats op de Bleek in Doetinchem. Dit festival stond in het teken van technische dromen en gaf jongeren een vernieuwde kijk over wat er allemaal mogelijk is in de technische sector. Ze hebben kennis gemaakt met een aantal innovatieve projecten in de gemeente zoals de HAN Solarboat en de drone Sharky. Aan de hand van een dromenkaart hebben leerlingen maar liefst 15 bedrijven bezocht, waarbij zij een workshop konden uitvoeren. Deze activiteiten bij de bedrijven werden beloond met een rijkgevulde goodiebag.

Bij FestIIME bleef het niet bij dromen, leerlingen hebben hun dromen waargemaakt; van een vliegende auto tot een huiswerkrobot. Van al deze dromen wordt er een winnaar gekozen, deze wordt binnenkort bekend gemaakt op de Facebookpagina van FestIIME.

Bron: http://iime.nl/dromen-van-een-vliegende-auto-op-festiime/