|

Eerste hbo-studenten Ad Engineering bij Grensland College in Ulft

Op maandag 5 september werden de eerste studenten van de opleiding Associate degree (Ad) Engineering bij het Grensland College welkom geheten in het CIVON in Ulft door Marco Bennink, wethouder onderwijs bij de Gemeente Oude IJsselstreek. “We zijn erg blij jullie binnen onze gemeente welkom te heten en jullie een innovatieve en inspirerende plek te bieden om technisch onderwijs op hbo-niveau te volgen en zo technisch talent voor onze regio te behouden.”

Achterhoek als klaslokaal

De eerstejaarsstudenten Ad Engineering volgen de hbo-opleiding in deeltijd. Deze wordt uitgevoerd door Saxion Hogeschool. Elke maandag van 15.45 tot 21.15 uur krijgt de groep les in het CIVON in Ulft – een centrum waar technisch onderwijs en innovatie in de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie samen komen. Volgens projectmanager van het Grensland College, Alexander van der Graaff, wordt bij alle opleidingen gekeken welke locatie binnen de grensregio Achterhoek/Kreis Borken het meest geschikt is om onderwijs te verzorgen: “We gebruiken de hele regio als klaslokaal. Of het nu in het CIVON in Ulft of bij werkgevers op locatie is, het doel om onderwijs en arbeidsmarkt zo optimaal mogelijk met elkaar te verbinden staat steeds centraal.”

Nog meer studenten

Daarnaast start er dit collegejaar bij het Grensland College ook een nieuwe groep eerstejaarsstudenten met de opleiding Ad Sociaal Werk. HAN University of Applied Sciences voert deze uit met als onderwijslocatie het raadhuis in Winterswijk. Opleidingscoördinator en docent Ad Sociaal Werk, Mariette Wesselink-Lindeboom, verheugt zich al op deze groep: “Als inwoner van een buurtgemeente van Winterswijk vind ik het natuurlijk prachtig dat we hier hbo-onderwijs kunnen aanbieden. De groep studenten is zeer divers; in leeftijd, werkgevers en werkgebieden. Dat belooft een zeer interessante dynamiek te brengen.”

Grenzeloos samenwerken

Het Grensland College is een samenwerking van het Graafschap College, HAN University of Applied Sciences en Saxion Hogeschool. De partners maken het mogelijk om in de grensregio Achterhoek/Kreis Borken 2-jarige praktijkgerichte hbo-deeltijdopleidingen op niveau 5 te volgen: de Associate degree (Ad).

Samenwerken doet het Grensland College op allerlei manieren. Aan de ene kant werkt men vanuit de 3-O samenwerking, waarin onderwijs, overheid en organisaties nauw met elkaar samenwerken, met een aanbod van opleidingen met cross-overs tussen verschillende vakgebieden. Daarnaast krijgen afgestudeerde mbo-studenten en werknemers uit het hele grensgebied de kans om zich dichtbij huis verder te ontwikkelen. Wethouder Bennink sluit af: “Vroeger moest ik voor een hbo-opleiding naast mijn werk helemaal naar Zwolle. Hoe fijn is het dan dat jullie nu met de fiets kunnen?!”

Meer informatie?

Op de website www.grenslandcollege.nl vind je meer informatie over het opleidingsaanbod en een overzicht van events en netwerkbijeenkomsten. Bellen met 06-10449391 kan natuurlijk ook.