Agenda / Congres ‘Goed gaon’

Congres ‘Goed gaon’

Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek / Netwerk Palliatieve Zorg Achterhoek en regio Zutphen
21 maart 2024
15:00 - 20:30
DRU Industriepark - Huttenweg 24 in Ulft

Verdere informatie

In de Achterhoek zetten we ons in voor het project ‘Passende zorg in de laatste levensjaren’. Dit initiatief maakt deel uit van zowel het Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek als het Netwerk Palliatieve zorg. Ons hoofddoel is duidelijk: we streven ernaar dat nadenken en praten over het levenseinde gewoner wordt, ook als het levenseinde nog niet direct in zicht is.

Het congres ‘Goed gaon’ is voor alle professionals die betrokken zijn bij het verlenen van zorg in de laatste levensjaren in de thuissituatie, het ziekenhuis of zorgcentra in de Achterhoek. Onder andere (gespecialiseerde) verpleegkundigen, huisartsen, medisch specialisten en paramedici.

De dagvoorzitter is Mariëlle Smeets, internist/oncoloog bij Streekziekenhuis Koningin Beatrix en medisch consulent palliatieve zorg. Het congres start vanuit het perspectief van de patiënt waarna er twee rondes zijn met boeiende sessies. Deskundige (zorg)professionals uit de regio, waaronder medisch en verpleegkundig specialisten, delen hun expertise. In de eerste ronde gaan we in gesprek over hoe we elkaar vinden in de samenwerking. Dit doen we rond een specifiek ziektebeeld of doelgroep. In de tweede ronde gaan we nader in op verschillende thema’s. Het congres wordt afgesloten door de bekende Achterhoekse columnist en presentator Frans Miggelbrink.

Congres ‘Goed gaon’