Agenda / ‘Ontmoet de sector Zorg en Welzijn in de Achterhoek’

‘Ontmoet de sector Zorg en Welzijn in de Achterhoek’

• Leerwerkloket Achterhoek • WerkgeversServicepunt Achterhoek (samenwerking UWV, Laborijn, Fijnder, gemeente Bronckhorst & gemeente Oude IJsselstreek/STOER) • Contactpunt Ontdekdezorg Achterhoek • ZorgSelect / WGV Zorg en Welzijn • Graafschap College • Arbeidsmarktregio Achterhoek
19 april 2022
19:00 - 21:00
CIVON te Ulft

Verdere informatie

In de Achterhoek werken momenteel 26.500 mensen binnen de Zorg en Welzijn (cijfers UWV, 2021). Een flink aantal, maar de personeelsvraag is groot en dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. De voorspellingen laten zien dat er in 2031 wel 34.000 werknemers nodig zijn. Steeds meer Achterhoekers denken er over na om te gaan werken in de sector Zorg en Welzijn. Deze baanveranderaars zijn vaak zoekend naar welke functies er allemaal bestaan, maar ook wat er nodig is om kans te maken op een baan.

“Vaak horen wij ‘het lijkt mij wel leuk om te werken in de zorg en welzijn, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen’. Dit begrijpen wij. Er zijn veel verschillende functies: van verzorgende tot doktersassistent, van planner tot aan pedagogisch medewerker. Daarnaast is het één van de grootste sectoren met kans op werk in de Achterhoek. Voor werkzoekenden en baanveranderaars een uitdaging om met iedere functie en organisatie op eigen initiatief kennis te maken.”, vertellen Nathalie Hondelink (Leerwerkloket Achterhoek) en Marjon Riefel (UWV/WerkgeversServicepunt Achterhoek). “Daarom dachten wij: dit kan anders. Voor iedereen die wil kennismaken en een baan zoekt in deze sector organiseren wij met regionale partners ‘Ontmoet de sector Zorg en Welzijn in de Achterhoek’. Eén centrale plek waar vraag én aanbod samenkomen om elkaar te kunnen ontmoeten.”

Met deze activiteit kunnen werkzoekenden een beter beeld krijgen van de kansen en de mogelijkheden binnen de sector. De aanwezige werkgevers krijgen juist de kans om te laten zien wat voor vacatures zij hebben en om toekomstige medewerkers te ontmoeten. Ook kunnen werkzoekenden ervaren welke technologische ontwikkelingen er zijn door in de aanwezige huiskamers van de Technologie Zorg Academie (TZA) een kijkje te nemen. Meer weten over opleidingen richting de sector Zorg en Welzijn? Kom dan langs bij het evenement om kennis te maken met (regionale) opleidingen.

‘Ontmoet de sector Zorg en Welzijn in de Achterhoek’ vindt plaats op dinsdagavond 19 april. Tussen 19.00 tot 21.00 uur is iedereen welkom bij het CIVON (DRU, Hutteweg 32) in Ulft. Naast werkgevers en opleiders zijn er ook loopbaanadviseurs aanwezig om vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld het financieren van een opleiding. Er is deze avond een open inloop. Aanmelden is dus niet nodig.

 

<!--
#_LOCATIONMAP

Date/Time
Date(s) - 19 april 2022
19:00 - 21:00

Categories No Categories


-->