Agenda / Slimme Zorg Estafette

Slimme Zorg Estafette

TZA Achterhoek, de Vereniging Digitale Zorg Achterhoek en de Thematafel De Gezondste Regio
8 februari 2023
15:00 - 17:15
CIVON Ulft en Online

Verdere informatie

Werken aan de gezondste regio Achterhoek doe je samen!

Wat gebeurt er als je als regio samenwerkt, niet alleen binnen de zorg, maar ook met welzijn en de overheid?
De samenwerking in de Achterhoek heeft geleid tot een aantal hele mooie resultaten en daar zijn we best een beetje trots op.
Graag nemen we jullie tijdens de Slimme Zorg Estafette mee in de ontwikkelingen in de Achterhoek. Vanuit verschillende invalshoeken en samenwerkingsverbanden (TZA Achterhoek, de Vereniging Digitale Zorg Achterhoek en de Thematafel De Gezondste Regio) blikken we terug en kijken we vooruit. Kijk je 8 februari met ons mee?

De 8HRK en de Slimme Zorg Estafette

Om een bijdrage te kunnen leveren aan ieders gezondheid en welzijn, moeten we blijven innoveren en de gezamenlijke opgaven in zorg en welzijn samen aanpakken. Slimme zorg is één van de manieren om dit te doen. Het speelt een rol in de bevordering van gezondheid en preventie van ziekte. En levert een directe bijdrage aan de juiste zorg op de juiste plek. Ook biedt slimme zorg kansen voor professionals om hun werk anders en prettiger in te richten.

De TZA Achterhoek, de Vereniging Digitale Zorg Achterhoek en de Thematafel De Gezondste Regio nemen de uitnodiging graag aan om een activiteit te organiseren in de week van de Slimme Zorg Estafette.

Ons thema is: ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek doe je samen!’ Met als doel om in onze regio en in de relatie met andere regio’s van elkaar te leren, elkaar te inspireren en samen de zorg te transformeren. Niet alleen zien en ervaren hoe we slimme zorg inzetten, maar ook nieuwe verbindingen aangaan. Om zo de ontwikkeling, implementatie en opschaling van slimme zorg écht verder te brengen.

Programma

Thema:
Werken aan de gezondste regio Achterhoek doe je samen!

Vorm:
Hybride event: fysiek bij CIVON Smart Business Centre, Hutteweg 32, 7071 BV Ulft in combinatie met een digitale livestream

Datum en tijd:
8 februari 2023 van 15.00 – 17.15 uur

15.00 – 15.15: introductie ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek doe je samen!’
Door Karen Pijnenburg, bestuurder Huisartsen Oude IJssel

15.15 – 15.35: posterpresentatie 1 – GERDA
Samenwerken met gezondheidsdata in de regio Achterhoek door twee leden van het GERDA projectteam

15.35 – 15.55: posterpresentatie 2 – Digivaardige Achterhoekers
Samenwerken aan digivaardigheid in de Achterhoek door Antoinette Meys, projectleider Digivaardige Achterhoekers

15.55 – 16.10: reflectie
De Gezondheidspyramide door Erwin Bomers, bestuurder Marga Klompé

16.10 – 16.30: posterpresentatie 3
Invulling volgt

16.30 -16.50: posterpresentatie 4 – Gezamenlijk project slimme incontinentie TZA Achterhoek
Door Elver en Markenheem

16.50 – 17.00: afsluiting ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek doe je samen!’
Door Karen Pijnenburg, bestuurder Huisartsen Oude IJssel

Online deelnemen aan event
Op locatie deelnemen aan event
Over de Slimme Zorg Estafette
De Slimme Zorg Estafette wordt georganiseerd van 6 februari t/m 3 maart 2023, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS). Tijdens de Slimme Zorg Estafette (SZE) staat innovatie in zorg, welzijn en preventie centraal. Elke week is er een regio aan zet, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Iedereen is welkom om de activiteiten tijdens de SZE bij te wonen en om zelf een activiteit te organiseren.Tijdens de Slimme Zorg Estafette staan slimme zorg en innovatie elke week centraal in één regio, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Het ministerie van VWS organiseert een landelijke opening op 6 februari. Daarna trapt de de regio oost (Overijssel, Gelderland, Flevoland) af voor de week 6 t/m 10 februari 2023.Activiteiten
De Slimme Zorg Estafette is een kennismarathon waarin je wordt uitgenodigd om je expertise te delen en van elkaar te leren. Iedereen kan zich bij de Slimme Zorg Estafette aansluiten door een activiteit te organiseren en/of deel te nemen aan de activiteiten van anderen. Centraal staat daarbij wat we samen kunnen bereiken. Want innoveren doe je niet alleen. We hebben elkaar nodig om innovaties breed op te schalen en de zorg te transformeren. Organisatoren worden aangemoedigd om vooral samen te werken bij het organiseren van een activiteit. En om de activiteit ook interactief te maken. Met doen, discussiëren en ervaren, vermenigvuldigen we kennis en ontstaan er nieuwe verbindingen.