Gedeputeerde Kerris bezoekt Achterhoek

Op vrijdag 13 september bezocht gedeputeerde Peter Kerris, van de provincie Gelderland, Varsseveld. Hij reikte een prijs uit aan de firma Van Raam. Én maakte kennis met de thematafel Onderwijs & Arbeidsmarkt, die valt onder de Achterhoek Board.

De prijs, de European Entrepreneurial Region Award, heeft Europa aan Gelderland gegeven. Vanwege haar uitstekende ondersteuningsstructuur aan ondernemers, startups en groeiers, de innovatieve financiële instrumenten om de economie te stimuleren en de goede samenwerking met verschillende partners in onderwijs en bedrijfsleven. Gelderland mag zich in 2019 de meest ondernemende regio van Europa noemen. Elke week gaat een gemeente op bezoek bij een bedrijf om namens de provincie Gelderland een “Dankjewel Taart” te brengen en de ondernemer te bedanken voor zijn of haar bijdrage aan de Gelderse economie.

Goed voorbeeld van innovatieve maakindustrie

Voor de gemeente Oude IJsselstreek geldt dat Van Raam een voorbeeld is van de sterk aanwezige innovatieve maakindustrie. Het sociaal maatschappelijk betrokken bedrijf dat speciaal aangepaste fietsen maakt, kenmerkt zich door veel innovatie. Onlangs heeft het bedrijf een nieuwe fabriek op Hofskamp Oost in Varsseveld gebouwd, die vrijwel energieneutraal is.

Innovatieregio

Na de uitreiking van de prijs maakte gedeputeerde Kerris kennis met de thematafel Onderwijs & Arbeidsmarkt. De thematafel is onderdeel van de regionale samenwerking in de Achterhoek waar ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheden samenwerken aan een vitale regio. En dat betekent onder meer een goede balans tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Belangrijk speerpunt van de thematafel is dat de  jeugd kennis maakt met techniek en zorg, zodat er op termijn voldoende gekwalificeerde mensen voor de Achterhoekse arbeidsmarkt zijn.

Bron: gemeente Oude IJsselstreek