Over onze innovaties

Investeren in de Achterhoek doen we samen. Een innovatief idee komt tot leven door samen plannen te smeden en te ontwikkelen. Door partners te vinden en financieel bij te dragen. 8RHK ambassadeurs zet zich daar samen met jou voor in.

We blijven lobbyen en op zoek gaan naar nieuwe vormen van subsidiëring en cofinanciering.

Innovatief idee aanmelden & Subsidie aanvragen

Overzicht alle innovaties (pdf) en hieronder afzonderlijk te vinden:

Geavanceerd zoeken

15 projecten gevonden

SMaaS Achterhoek

Dit is een project van de toeristische bedrijven in de Achterhoek. Het idee achter SMaaS is het op een aantrekkelijke manier bereikbaar maken van toeristische locaties en overnachtingsmogelijkheden.

Lees meer

Achterhoek Monitor

Op 8 december 2022 publiceerde de Achterhoek Board de derde Achterhoek Monitor. Dit overzicht van feiten en cijfers over de economie en het leven in de Ach­terhoek is samengesteld door een team van onafhankelijke onderzoekers. Ook nu blijkt weer dat de Achterhoek beschikt over een grote veerkracht. De COVID19-crisis blijkt vooralsnog niet meer dan een…

Lees meer

Opschaling Netmobiel 2020 en 2021

In de kleine kernen van de Achterhoek heeft 85% van de huishoudens één of meerdere auto’s. Met de auto zijn voorzieningen als ziekenhuizen, scholen en winkels eenvoudig te bereiken. Voor mensen die geen auto kunnen of mogen rijden, geldt dit niet. Denk hierbij aan jongeren (zonder rijbewijs) of ouderen die niet meer kunnen rijden.

Lees meer