Bekijk alle innovaties of selecteer op thema en actief/afgerond:

Geavanceerd zoeken

23 projecten gevonden

Regio Deal Achterhoek 2024-2028

Goed nieuws: Achterhoek krijgt 25 miljoen euro voor nieuwe Regio Deal.Het is de Achterhoek gelukt om een nieuwe Regio Deal aan te gaan met het Rijk. De Achterhoek is daarmee één van de 22 regio’s waarin het kabinet investeert om de brede welvaart te bevorderen. 

Lees meer

Flexwonen in de Achterhoek

Snelle beschikbaarheid van tijdelijke woonaccommodaties (flexwoningen) in met name dorpen, buurtschappen en kleine kernen voor sociale bindingen en versterking van de leefbaarheid met 2 doelgroepen: jongeren en senioren. Met flexwonen ontstaat schakelmogelijkheid en wordt er toekomstbestendig, circulair en duurzaam gebouwd.

Lees meer

One Stop Shop Achterhoek

De One Stop Shop voor woningverduurzaming is een ontzorgconcept gericht op particuliere woningeigenaren om ze te helpen bij het verduurzamen van hun woning.

Lees meer

Samen biobased bouwen

Dit project operationaliseert in een periode van twee jaar een fieldlab waar vezels uit extensieve teeltgewassen, agrarische reststromen en beheer van de openbare ruimte vanaf 2025 ingezet kunnen worden in de duurzame renovatie van woningen in de Achterhoek.Grondstoffen Collectief Nederland

Lees meer

Heerlijk thuis in huis

Heerlijk thuis in huis bestaat uit de volgende elementen: Digitaal regionaal informatiepunt: website met informatie, inspiratie en advies en contactpunt voor vragen over oplossingen voor een toekomstbestendig thuis en doorverwijzing naar regionale en lokale organisaties voor advies/ondersteuning.

Lees meer

Over onze innovaties

Investeren in de Achterhoek doen we samen. Een innovatief idee komt tot leven door samen plannen te smeden en te ontwikkelen. Door partners te vinden en financieel bij te dragen. 8RHK ambassadeurs zet zich daar samen met jou voor in.

We blijven lobbyen en op zoek gaan naar nieuwe vormen van subsidiƫring en cofinanciering.

Innovatief idee aanmelden & Subsidie aanvragen