Investeren in ‘sociale innovatie’ juist nu

Sociale innovatie op de werkvloer, investeren in training, scholing, slimmer werken en nieuwe manieren van samenwerking. Altijd belangrijk. Nu, tijdens de coronacrisis, worden we zelfs gedwongen om hiermee aan de slag te gaan. Dat we buigzaam zijn in de Achterhoek blijkt nu ook weer. Veel handen worden ineengeslagen om oplossingen te vinden. Graag brengen we in het kader van het uitvinden van ‘nieuwe manieren van werken’ een subsidieregeling van provincie Gelderland onder de aandacht. Waarmee extra geïnvesteerd kan worden in sociale innovatie.

Subsidie voor nieuwe sociale innovatie initiatieven
Uit onderzoek is gebleken dat veel Gelderse werkgevers nog achterblijven in sociale innovatie. Niet alle bedrijven hebben genoeg tijd, geld en kennis om hierin te investeren. Provincie Gelderland zet € 2 miljoen in voor nieuwe initiatieven voor sociale innovatie, om bedrijven een duwtje in de rug te geven.

Achterhoekse sociale innovator beloond
Veld Koeltechniek uit Groenlo ontving begin maart een certificaat in sociaal innoveren uit handen van gedeputeerde Peter Kerris. Lees op de website van de provincie het volledige nieuwsbericht. Meer informatie over de subsidieregeling is te vinden op de website van de provincie.