Kick-off Cirkelregio Achterhoek een groot succes!

Op 27 november was het dan zover: de officiële kick-off bijeenkomst van Cirkelregio De Achterhoek! De Regio Deal aanvraag hiervoor is goedgekeurd door de Achterhoek Board.

Ongeveer 40 mensen waren op de kick-off aanwezig. Zij konden onder andere luisteren naar Willem Huntink, Programmamanager circulaire economie bij de Provincie Geldeland, die het beleid vanuit de provincie presenteerde. Bekijk hier de presentatie.

Na de presentaties werd in drie groepen actief meegedacht over het versterken van circulariteit m.b.t. het proces, de producten en projecten. Dit leverde nieuwe ideeën op waarop Cirkelregio De Achterhoek gaat voortbouwen. Denk hierbij aan het idee om via een 3D printer te zorgen dat meer lokaal geproduceerd kan worden zodat (tussen)producten niet meer uit het buitenland hoeven te komen.

De coöperatie Cirkelregio De Achterhoek wordt binnenkort opgericht via de notaris.  Een ieder die dat wil kan zich hierbij aansluiten. Voor meer informatie hierover kan contact gezocht worden met Twan van Vuren, via email: t.van.vuren@wamenvanduren.nl of mobiel 06-24902897.