Kinderen in Berkelland massaal aan de Techniek!

De Week van de Techniek is 22 t/m 26 november in de gemeente Berkelland. Maar liefst 17 basisscholen doen mee. Circa 1.400 kinderen van alle leeftijden in het basisonderwijs snuffelen aan techniek en wat je er allemaal mee kunt. De bedoeling is dat zij enthousiast voor techniek raken, of mogelijk zelfs voor een technisch beroep. Nieuwe ‘kanjers’ in techniek zijn hoognodig voor toekomstige vacatures in deze sterke sector in de Achterhoek.

Basisonderwijs doet graag mee
De Week van de Techniek in Berkelland kon eerder niet doorgaan door coronamaatregelen. Op deze ‘inhaalweek’ is gretig gereageerd door het basisonderwijs. “Voor ons een duidelijke bevestiging dat er behoefte is om de praktijk van de boeiende, innovatieve technieksector dicht bij het jonge kind te brengen. Techniek geeft antwoord op zoveel vragen die een nieuwe oplossing nodig hebben. Iedereen die ermee in aanraking komt, wordt enthousiast. Dat is nodig, want niet ieder kind heeft een moeder of buurman die als boegbeeld in techniek kan dienen. En dat veel technisch werk ‘schoon en stil’ is, laten we ook graag zien.” Aldus Marianne te Linde, 8RHK ambassadeur en organisator van de Week van de Techniek én de Techniekdag.

Bedrijfsleven: meld u aan voor de Techniekdag en Week van de Techniek 9 april 2022
De Week van de Techniek wordt ‘in het gewone normaal’ georganiseerd voorafgaand aan de Techniekdag: deze staat in 2022 gepland op 9 april bij firma Kramp in Varsseveld. In 2022 komt er een Week van de Techniek voor de scholen in Bronckhorst, Doetinchem en Oude IJsselstreek (West Achterhoek). Het jaar erop volgt Oost.
De Techniekdag kent haar roots in de Achterhoek, namelijk in Aalten, en is van alle deelnemende regio’s in Gelderland de grootste: in 2019 deden circa 70 bedrijven mee.
Bedrijven die in 2022 willen aansluiten, kunnen zich hier aanmelden.