Michiel Scheffer bij industriekampioenen Achterhoek

Gedeputeerde Michiel Scheffer bracht op 11 juli 2018 een werkbezoek aan Hencon in Ulft en Ubbink in Doesburg. Hij ging met de ondernemers in gesprek over de samenwerking en kennisdeling tussen industriebedrijven in de Achterhoek.  

Duurzame innovatie
Hencon en Ubbink zijn wereldspelers in een specialistische markt. Met meer dan 50 jaar ervaring is Hencon uit Ulft een wereldwijde leverancier van bemande én onbemande voertuigen voor de aluminiumindustrie. Ubbink in Doesburg werkt aan slimme innovaties voor een gezond binnenklimaat voor gebouwen, zoals rookgasafvoer en lucht- en waterdicht bouwen. Samen met andere industriebedrijven maken zij werk van duurzame innovatie in de Achterhoek.

Groene Industrie
Gelderland is vorige week uitgeroepen tot meest ondernemende regio in Europa voor zijn duurzame innovatieklimaat. De Smart Industry-regio Achterhoek levert hieraan een belangrijke bijdrage, zegt Michiel Scheffer: ‘Door samen te werken en kennis te delen over duurzaam ondernemen maken industriebedrijven in de Achterhoek werk van een groene industrie: een slimme en schone industrie waarin afval de nieuwe grondstof is’.
Lees meer

Bron: provincie Gelderland