Ondernemer, leg je opleidingsvragen bij ons neer!

Karel Bonsen, voorzitter van de thematafel Onderwijs & Arbeidsmarkt 8RHK ambassadeurs: “Ons doel is op de eerste plaats: zorgen dat er goed opgeleid personeel beschikbaar is voor bedrijven in de Achterhoek.” Bonsen, wethouder in Oost Gelre, is er duidelijk over: hij zou willen dat veel meer ondernemers zelf met opleidingsvragen komen. “Daar is de tafel voor. Het is een heel divers gezelschap van zo’n vijfentwintig gedreven bestuurders die allemaal op hun beurt beschikken over expertise en een netwerk. Wij zijn er om de match tussen bedrijven en opleidingen te verstevigen. Want alles hangt of staat met goed opgeleide medewerkers.”

Leven Lang Ontwikkelen
De tafel stimuleert en faciliteert intussen vele projecten, want de match tussen onderwijs en arbeidsmarkt kan via diverse wegen tot stand komen. Sinds 2019 zijn tientallen projecten gestart op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen en inclusiviteit, twee van de pijlers van de tafel. Zo biedt het Achterhoeks Talentenfonds Op IJver aan twaalfhonderd werkenden en werkzoekenden in de regio een scholingsvoucher waarmee zij de kosten van om- of bijscholing, gericht op een kansrijk beroep, kunnen betalen. En Anton Tijdink Techniekopleidingen verzorgt samen met het Graafschap College modulair onderwijs, zodat ook werkenden zich kunnen bijscholen. Opleidingen zijn opgeknipt in losse onderdelen die het hele jaar apart van elkaar te volgen zijn. Een unicum en een uitkomst voor zowel jonge studenten als technisch medewerkers. Ook aan de allerjongsten wordt gedacht: basisschoolleerlingen worden al sinds 2003 jaarlijks ondergedompeld in de wereld van techniek tijdens de succesvolle Techniekdagen Achterhoek.

‘Pitch je plan voor ons’
Iedereen die een goed idee voor een project op het gebied van leren en ontwikkelen heeft, is welkom. “Het plan hoeft dan nog niet in kannen en kruiken te zijn. Pitch je plan en de tafel kan dit voorleggen aan de Achterhoek Board, die beslist of er middelen voor komen”, aldus een enthousiaste Bonsen.

Lees het hele artikel in Oost Gelderland Business