Innovaties / Smart Business Center+ (CIVON)

Smart Business Center+ (CIVON)


Smart Business Center (SBC) is de linking pin tussen studenten van het Graafschap College, Anton Tijdink Techniekopleidingen, het Saxion en Hogeschool Arnhem Nijmegen, ondernemers en docenten. Samen doen we onderzoek en experimenteren we met nieuwe technologieën waarna we de resultaten met elkaar delen. SBC richt zich met name op de (maak)industrie en is de plek waar deze branche en het onderwijs elkaar ontmoeten. Het SBC is gevestigd in het CIVON Innovatiecentrum te Ulft.

Samen leren

Het is geweldig dat jaarlijks ook honderden jonge kinderen uit basis- en voortgezet onderwijs bij ons komen experimenteren! Ook stimuleren en realiseren we leven lang ontwikkelen. We organiseren en geven cursussen. Stage.nu begeleidt hbo’ers die onderzoek doen bij technische bedrijven en zorgt er daarmee voor dat studenten in de regio blijven. Er zijn diverse leerkringen ontstaan uit de verschillende technologie-ontbijten die we samen met ACT/RCT organiseren. In coronatijd waren wij actief betrokken bij Achterhoekverbindt.nl, een vraagbaak en verbindende schakel voor ondernemers en organisaties.

Kernwaarden van SBC-projecten

Laagdrempelig experimenteren
  • Experimenteren met waterstof, 3D (metaal)printen, digital twinning, AGV’s en cobots
  • Aanjagen van tientallen bedrijfsprojecten die jaarlijks samen met Engineering & Industry van het Graafschap College worden georganiseerd. Groepjes studenten werken samen met het bedrijf aan een project.
  • Testlocatie voor verschillende producten
Leven lang leren

Wij organiseren cursussen, technologie-ontbijten en workshops waar bedrijven en onderwijs samenkomen. Ook koppelen we bedrijven aan elkaar. Daaruit zijn verschillende leerkringen ontstaan, over bijvoorbeeld remote business, servitisation en cyber security.

Jongeren enthousiasmeren voor techniek

Samen met Zone College hebben we het keuzedeel robotica ontwikkeld. Doel is om studenten te enthousiasmeren voor een opleiding in de techniek. De groepen 7/8 van meer dan twintig scholen komen jaarlijks naar het SBC om kennis te maken met de nieuwste technieken.

SBC+

Binnen SBC+ komen projecten aan bod die een cross-over hebben met een andere sector of beroepsgebied dan de (maak) industrie. Er zijn inmiddels tientallen projecten op het gebied van Zorg & Welzijn, Smart Building, Smart Farming, Onderwijs en ICT & Media vormgeving.

  • TZA verzorgt bij CIVON Innovatiecentrum cursussen en workshops rondom de nieuwste technische hulpmiddelen in de zorg. Mensen uit het werkveld en studenten Zorg & Welzijn maken kennis met robots, meetapparatuur etc. om zorg op afstand mogelijk te maken. Uniek is het uitleencentrum met hulpmiddelen, waardoor zorgpersoneel en stagiaires deze kunnen uittesten op patiënten.
  • Cross-overs met Smart Building zijn we volop aan het verkennen. We hebben ervaring met printen van materialen en inzet van cobots. We hebben een Tiny House die we slim willen inrichten volgens de laatste standaarden.
  • In samenwerking met proefboerderij De Marke werken we aan projecten die een raakvlak hebben met Agro, zoals de ontwikkeling van een nieuw soort stalvloer en RTK-GPS landmeetapaaratuur) om precisielandbouw makkelijker mogelijk te maken.
  • Binnen het SBC is STRAX te vinden. Zij ondersteunen docenten bij het gebruik van de nieuwste technische lesmiddelen zoals VR, camera’s, drones etc..
  • ICT & Media vormgeving is interessant voor ons, want IoT en digital twins zijn gebieden waar veel te ontdekken is, zelfs voor bedrijven en docenten/studenten binnen Smart Industry. Er draaien diverse projecten met bedrijven en hbo.

Website
civon.nl

Socials
LinkedIn
Twitter
Instagram
Instagram
Facebook

 

Bekijk onze video!


Contactpersonen


Ati Beunk

Projectcoördinator thematafel De Gezondste Regio en Smart werken & Innovatie

a.beunk@8rhk.nl
Tel. 06 28 52 28 67