Innovaties / First Lego League

First Lego League


FIRST® LEGO® League is een onderwijsprogramma waarbij kinderen van 4 t/m 15 jaar in teamverband aan de slag gaan met een maatschappelijk thema. Het programma is opgedeeld in drie divisies met bijbehorende leeftijdscategorieën waarin elk kind op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd. De kinderen ontwikkelen op deze manier hun (21e-eeuwse) vaardigheden en zijn op een creatieve manier bezig met wetenschap en technologie. Ze worden geïnspireerd om te experimenteren en kritisch te denken.

Het programma: Innoveren, programmeren en presenteren

Innovatieproject
Tijdens ieder seizoen kiezen de teams, op basis van het jaarlijkse thema, een probleem uit de praktijk waarvoor ze een innovatieve oplossing gaan zoeken. Ze leren onderzoeken, samenwerken en uiteindelijk hun oplossing te presenteren.

Robotontwerp en robotwedstrijd
De kinderen leren hun eigen robot bouwen en programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren op een opdrachtenparcours in een robotwedstrijd.

Finales
Uiteindelijk presenteren de teams alle resultaten tijdens een finale. Dit kan een klas- en/of schoolfinale zijn of een regiofinale, waar een afgevaardigd team zich presenteert. Jaarlijks strijden ruim 800 teams in 28 regiofinales om één van de plaatsen voor de landelijke finale!

8RHK ambassadeurs is regiopartner en daarmee verantwoordelijk voor de organisatie van de regiofinale Achterhoek-Liemers. De organisatie is mede in handen van CIVON en Achterhoek VO (Almende College).

 

Contactpersonen


Marjolijn Gerritsen

Projectleider First Lego League

marjolijn.gerritsen@gmail.com

Caroline Termaat

Programmaregisseur thematafel Onderwijs & Arbeidsmarkt

c.termaat@8RHK.nl
Tel. 06 38 06 64 97

Jasmijn Leeuwrik

Programmamedewerker thematafel Mobiliteit & Bereikbaarheid en thematafel Onderwijs & Arbeidsmarkt

j.leeuwrik@8rhk.nl