Meedenken voor inwoners
De mening van inwoners, jong en oud, over de Achterhoek is belangrijk. Doe je mee met Achterhoek Spreekt of VINNIC?
De mening van inwoners, jong en oud, over de Achterhoek is belangrijk. Doe je mee met Achterhoek Spreekt of VINNIC?
We zijn erop gericht om belemmeringen weg te nemen bij het grensoverschrijdend zakendoen tussen Nederlandse en Duitse ondernemers/ondernemingen en om de grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling in de Achterhoek en het aangrenzende gebied in Duitsland te bevorderen.
Move2Social is een programma voor innovatieve, sociaal ondernemers in de fase van 0 tot 3. Dit kunnen startende ondernemers zijn met een heldere propositie die klaar zijn om de markt te betreden of jonge sociaal ondernemers die hulp nodig hebben bij hun businessmodel om zo een succesvolle onderneming op te zetten.
We zetten een intensief, eenjarig traject op voor 30 tot 40 statushouders, waarin taal en praktijk gecombineerd worden.
We ontwikkelen een doorlopende leerlijn binnen het mbo van niveau 1 t/m 4 en aansluiting op Assiociate Degree (AD) voor zowel het dagonderwijs als volwassenenonderwijs (om-, her-, bijscholing en zij-instroom).
Op 8 december 2022 publiceerde de Achterhoek Board de derde Achterhoek Monitor. Dit overzicht van feiten en cijfers over de economie en het leven in de Achterhoek is samengesteld door een team van onafhankelijke onderzoekers. Ook nu blijkt weer dat de Achterhoek beschikt over een grote veerkracht. De COVID19-crisis blijkt vooralsnog niet meer dan een…
U heeft vacatures en bent best bereid om een of meer statushouders aan te nemen, maar u twijfelt nog. Beheerst de statushouder de Nederlandse taal wel voldoende om veilig te werken, leveren de cultuurverschillen geen problemen op? Logische vragen, waarbij de Toolbox kan helpen! Ook als u al werknemers in dienst heeft bij wie u…
Sinds 2016 bestaat in de Achterhoek het Taalhuis Achterhoek, een samenwerking tussen het Graafschapcollege en de bibliotheken in de Achterhoek. Vanuit het Taalhuis worden laaggeletterden ondersteund.
De officiële start van het Achterhoeks Talentenfonds Op IJver in maart 2021 kwam precies op het goede moment: midden in de coronacrisis en bij een stijgende werkloosheid. Het fonds geeft werknemers, werkzoekenden en zzp’ers die geen toegang tot scholing hebben, de kans om her- of bij te scholen in sectoren waar werk is.
Studenten – “doeners die denken” – kunnen zich nu melden voor Associate degree opleidingen van het Grensland College. Voor tweejarige praktijkgerichte hbo-opleidingen in de Achterhoek, voor verder leren of bijscholen naast een baan.