REMINDER – Webinar Kracht van Oost 2.0 op 23 juni 2021- schrijf je in

‘Wat is de kracht van de ruimtelijk-economische structuur van Oost-Nederland en in hoeverre is deze toekomstbestendig?’ In een webinar op 23 juni nemen we u daarin mee en kijken we naar de rol van onze regio. Een multidisciplinair team wetenschappers heeft de ruimtelijke samenhang van de economie van Oost Nederland in kaart gebracht, in relatie tot internationale trends als digitalisering, duurzaamheid en schaarsere ruimte. Het onderzoek belicht daarmee de veerkracht van de economie vanuit verschillende perspectieven. Kracht van Oost laat zien dat Oost-Nederland uitstekend in staat is belangrijke maatschappelijke opgaven te tackelen met innovatieve oplossingen.
Aanmelden voor het webinar? Dat kan onderaan deze pagina.

Netwerkkracht Achterhoek vergroten
Kracht van Oost 2.0 onderstreept het belang van netwerken voor de toekomst van Oost-Nederland. Door je met anderen te verbinden, vul je elkaar aan en sta je samen sterker. Dankzij ons naoberschap weten we dat in de Achterhoek al eeuwenlang. De ambitie van de Achterhoek is om dat netwerk te vergroten en ons meer te verbinden met Oost-Nederland, maar ook met regio’s daarbuiten en met onze oosterburen. Het gaat ons daarbij vooral om het intensiveren van relaties op het gebied van economie, onderwijs en arbeidsmarkt.

Ben je nieuwsgierig welke inzichten het onderzoek voor de Achterhoek heeft opgeleverd en hoe we hiermee samen verder gaan? Download hier de brochure Kracht van Oost 2.0. en neem op 23 juni van 15.30 -17.00 uur deel aan het webinar. Tijdens het webinar licht Onderzoeker Pieter Tordoir, professor economische geografie en stedelijke ontwikkeling aan de Universiteit van Amsterdam zijn bevindingen toe. Onder leiding van Michiel Koetsier gaan we vervolgens in de studio in gesprek met Mark Boumans (voorzitter 8RHK ambassadeurs), Chimwemwe de Gaay Fortman (Member op Management Oost NL) en Michiel Gerlagh (Lid College van Bestuur Graafschap College). Jouw vragen en inbreng zijn mogelijk via live chat en mentimeter.
Kijk ook op Nederland Slim Benutten. Hier vind je een overzichtsfilm over het totale onderzoek en zijn alle achterliggende onderzoeken te downloaden.

Aanmelden voor het webinar kan door onderstaand formulier in te vullen: