Secretaris-directeur Regio Achterhoek vertrekt

Rik Swieringa stopt als secretaris-directeur bij Regio Achterhoek, het samenwerkingsverband van de Achterhoekse gemeenten. Dit heeft hij begin juni bekend gemaakt aan het algemeen bestuur. Per 1 september begint hij als adviseur bij onderzoek- & adviesbureau Moventem. 

Swieringa, 36 jaar, werkt nu bijna acht jaar bij Regio Achterhoek, waarvan bijna vier jaar als secretaris-directeur. “Ik ben erg trots op wat we de afgelopen jaren met vele partijen hebben bereikt door samen te werken. Recente wapenfeiten waaraan ik een bijdrage heb mogen leveren zijn het komen tot een gedragen, regionale strategische focus op ‘Smart werken’ in de Uitvoeringsagenda2.0 van Achterhoek2020 en het opzetten van de economische profilering van de Achterhoek. Daarnaast hebben we de goede contacten die er al waren met politici en bewindvoerders in Den Haag en bij provincie Gelderland uitgebouwd en beter benut, door onze lobbyactiviteiten inhoudelijk te professionaliseren en intensiveren.”

Nieuwe uitdaging
Swieringa wil zich verder ontwikkelen in de rol van strategisch adviseur en Moventem in Zutphen biedt hem die kans. “Na bijna vier jaar in mijn huidige functie is de tijd rijp om aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Mijn eerste (interim)opdracht als adviseur heb ik al gevonden. Ik ga voor de gemeente Zutphen aan de slag als accountmanager Cleantech en de Mars. Leuke bijkomstigheid is dat ik beroepsmatig niet vertrek uit de Achterhoek en mij kan blijven inzetten voor deze prachtige regio!”

Swieringa heeft met het bestuur afgesproken dat hij in ieder geval tot 1 september drie dagen per week werkzaam blijft voor Regio Achterhoek. “Door samenwerking krijgt de Achterhoek heel veel voor elkaar. Hartelijk dank daarvoor aan alle gemeentebestuurders, raadsleden, ambtenaren, ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties! Ik heb met veel plezier mijn bijdrage geleverd en kijk ernaar uit om dit in mijn nieuwe baan op een andere manier te blijven doen.”