Smart werken en Innovatie – productieve regio

HomeSmart Economy / Smart LivingSmart werken en Innovatie – productieve regio

Doel

Door de veranderende samenleving staan we in de Achterhoek voor de uitdaging om met minder mensen hetzelfde werk te doen. Om dit te bereiken zullen we digitalisering en nieuwe technologieën moeten omarmen. Daarom bouwen we samen met het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid aan een innovatief klimaat, waarin de Achterhoekse kwaliteiten noaberschap & vakmanschap volledig tot hun recht komen. Door sterk rekening te houden met duurzaamheid en sociale aspecten willen wij dat de Achterhoek dé innovatieregio van Nederland wordt.

Werkwijze

  • De ontwikkeling van kennis en businessclusters zorgen voor kennisdeling in de Achterhoek. Zij dragen bij aan innovatie, uitwisseling van personeel en daarmee behoud van talent voor de toekomst. Daarnaast staan veeel ondernemers voor dezelfde uitdagingen die toekomstige ontwikkelingen en maatschappelijke vraagstukken met zich meebrengen. Innovatiehubs, kennis en businesscluster zijn een passend instrument om deze uitdagingen gezamenlijk aan te gaan.
  • Start-up’s en scale-ups zijn ondervertegenwoordigd in het open ecosysteem van de Achterhoek. We willen in de Achterhoek mogelijkheden om te starten vereenvoudigen, de zichtbaarheid van startups vergroten, het vestigingsklimaat voor start-ups en scale-ups verbeteren. Deze broedplaatsen maken deel uit van het open innovatie systeem.
  • Door te investeren in maatschappelijke innovaties willen we  werkgelegenheid creëren en de arbeidsproductiviteit vergroten. Door te investeren in het leven lang ontwikkelen van de werknemers willen we bijdragen aan een gezond en passend arbeidsklimaat
  • We zetten in op hoogwaardige stage- en afstudeeropdrachten, ook voor studenten van buiten de regio. Hiervoor breiden we ons Smarthub netwerk uit. Zie ook: www.smarthub.nl

Meedenken

Wilt u meedenken over de toekomst van de Achterhoek? Word lid van het Achterhoek Panel. Een paar keer per jaar krijgt u een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen over diverse onderwerpen. De uitkomsten van deze onderzoeken nemen we mee in onze plannen.
Aanmelden kan op www.achterhoekspreekt.nl . Uw mening telt!

Meer informatie of een projectidee?
Lopende projecten
Meer weten over wat de bestuurders van gemeenten en bedrijven aan deze tafel met elkaar bespreken? Neem dan contact op met Programmaregisseur René Buiting,  +31639839264.

Bekijk in de Toelichting projectaanvraag 8RHK ambassadeurs of je project binnen de focus van de Achterhoek Visie 2030 past. Of vul direct het 8RHK Aanvraagformulier project – deel I en 8RHK Aanvraagformulier project – deel II in.

 “De meeste Achterhoekse bedrijven zijn geworteld in de regio. De drempel om te verhuizen is voor hen heel groot. Maar als er straks minder handen zijn, zullen we dus wel een oplossing moeten vinden.”
Peter Rikken, voorzitter VNO-NCW Achterhoek

Benieuwd naar wie er aan tafel meepraten?
Klik hier voor de Deelnemers Thematafel Smart Werken & Innovatie

Nieuwsbrieven
2021
Nieuwsbrief februari 2021

2020
Nieuwsbrief november 2020
Nieuwsbrief oktober 2020
Nieuwsbrief juni 2020
Nieuwsbrief april 2020