“Spreek je buurtaal” bekroond met de Grenslandprijs 2020

Duisburg / Aalten, 2 december 2020. Het grensoverschrijdende project “Spreek je buurtaal” leert basisschoolkinderen op 33 scholen in de Achterhoek, Twente, Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen spelenderwijs de taal van het buurland. Dit initiatief is nu bekroond met de Grenslandprijs van de Grenslandconferentie Noordrijn-Westfalen-Nederland. Projectleider Alexandra Arens van de gemeente Aalten is verheugd: “Alle finalisten waren echt goed. Natuurlijk zijn we erg blij dat de prijs aan ‘Spreek je buurtaal’ is toegekend.”

EUREGIO-voorzitter Rob Welten reageert: “De EUREGIO feliciteert de winnaars.  De keuze van de jury om de prijs toe te kennen aan ‘Spreek je buurtaal’ laat zien hoe belangrijk de buurtaal in de grensregio is. Hoe eerder kinderen in contact komen met leeftijdsgenoten uit het buurland, hoe meer vanzelfsprekend contacten over de grens ook later zullen zijn.

Het project “Spreek je buurtaal” wordt medegefinancierd door de Europese Unie in het kader van het INTERREG V A-programma Duitsland – Nederland met middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).