|

Studenten logistieke hbo-opleiding van start bij het Grensland College

Begin september startte de tweejarige deeltijd hbo-opleiding Ad Logistics Management bij het CIVON in Ulft. Coördinator en docent van de opleiding Jan Bert Rijnberk is na de eerste lessen dolenthousiast: “Om deze opleiding hier in de Achterhoek te kunnen draaien met collega’s van HAN, Saxion en Graafschap College, is echt uniek. En we willen ook de logistieke arbeidsmarkt betrekken bij ons onderwijs!” De studenten en docenten van het Grensland College wonen of werken allemaal in de Achterhoek, wat dit kleinschalige onderwijs extra bijzonder maakt.

Met vakken als bedrijfseconomie, bedrijfsrecht, plannen en coachend leidinggeven, is de Ad Logistics Management de ideale opleiding voor transport- en logistiekwerknemers die zich na een aantal jaren verder willen ontwikkelen in hun vak. Dankzij het persoonlijke en kleinschalige Grensland College, doen werknemers dat gewoon in de buurt van hun woon- of werkplek.

Een voortvarende start

Het Grensland College startte twee jaar geleden met de Ad Management en heeft inmiddels vijf opleidingen met meer dan 180 studenten verdeeld over drie locaties. “Het laat zien dat tweejarig deeltijd hbo-onderwijs leeft in de Achterhoek, en we groeien nog steeds”, aldus projectmanager Alexander van der Graaff. “Met de komst van de Ad Logistics Management hebben we een nieuwe brede opleiding kunnen toevoegen aan ons aanbod om de arbeidsmarktregio Achterhoek-Liemers verder te versterken.”

Ben jij of is jouw bedrijf ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een tweejarige deeltijd hbo-opleiding in de Achterhoek? Kijk op de website van www.grenslandcollege.nl of bel met Alexander via 06 10 44 93 91.

Foto’s: Grensland College