Succesvolle Kennismarkt: Kansen voor aanpak leegstand

Maandag 3 april vond de Kennismarkt: Kansen voor aanpak leegstand plaats in de oude bibliotheek in Doetinchem. Met ruim 250 bezoekers, een zestal inspirerende presentaties die goed bezocht werden en zestien informatiestands met doorlopend zeer diverse informatie over de aanpak van leegstand, was de Kennismarkt een belangrijke plek om kennis en ervaringen rondom leegstaand vastgoed te delen en om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Lancering website
Wethouder Lambregts (Doetinchem) en Kok (Aalten) hebben tijdens de Kennismarkt op een ludieke manier de nieuwe website Vastgoedetalage Achterhoek gelanceerd. Op www.vastgoedetalageachterhoek.nl worden leegstaande, karakteristieke, beeldbepalende en unieke gebouwen in zeven Achterhoekse gemeenten in de spotlights gezet. Er liggen kansen voor initiatiefnemers, ontwikkelaars, potentiële eigenaren en gebruikers. De panden kennen verschillende bestemmingen, liggen op uiteenlopende locaties en bieden nieuwe mogelijkheden. Neem nu snel een kijkje op de website!

Instrumentenkoffer
Al jaren passen de Achterhoekse gemeenten verschillende instrumenten toe om grip op leegstand te krijgen. Voor de eigenaren van leegstaand vastgoed, potentiële investeerders, gebruikers en beleggers is het interessant om te weten welke instrumenten er zoal zijn en bij welke instrumenten zij zelf op de knoppen kunnen drukken. Deze instrumenten zijn samengevoegd in de Instrumentenkoffer, voor iedereen die geïnteresseerd is in de aanpak van leegstand. Download hem hier.

Presentaties
De presentaties die zijn gegeven tijdens de Kennismarkt kunt u hieronder raadplegen.

Filmpjes
Tijdens de Kennismarkt zijn filmpjes gemaakt. Van de openingshandeling met lancering van de website, maar ook interviews met verschillende deelnemers en standhouders die vertellen over hun project en ervaringen met de aanpak van leegstaande panden. Deze filmpjes zijn geplaatst op YouTube, waar ze gemakkelijk gebundeld zijn in een afspeellijst.

Foto’s
Ook zijn er foto’s gemaakt door fotograaf Jan van den Brink die een mooie impressie geven van de Kennismarkt. De foto’s kunt u bekijken en delen via het album op de Facebookpagina Achterhoek2020.

Contact
Als u vragen of opmerkingen heeft over de Kennismarkt: Kansen voor aanpak leegstand, kunt u contact opnemen met Yana van Tienen.