Techniek leeft! 5000+ bezoekers op Techniekdag

De Techniekdag Achterhoek op 16 maart vond plaats bij Polyketting/Intralox in Zelhem.Techniek leeft in de Achterhoek, want er kwamen ruim 1500 jongeren met hun begeleiders naar Zelhem.

Op de Techniekdag worden jongeren van 8 tot en met 13 jaar met doe-activiteiten enthousiast gemaakt om voor een technische opleiding of een technisch beroep te kiezen. In Zelhem konden zij bij 58 bedrijven en opleidingen zien en beleven dat techniek echt ‘cool’ is.

Aan het eind van de dag verlieten de jonge techneuten het terrein met volle rugzakjes, want wat was er een hoop te maken en te leren. Virtual Reality, robots, 3D printen, een storing oplossen met een computer onder de motorkap van een auto, zelf een molentje of een lampje maken, smeden, proefjes doen met water en zelf rondrijden op een baggerkraantje: op de Techniekdag kon het allemaal.

De Techniekdagen zijn een initiatief van VNO-NCW Achterhoek, de Thematafel Onderwijs en Arbeidsmarkt (Regio Achterhoek) in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven en de regionale onderwijsinstellingen.

Volgend jaar komt de Techniekdag Achterhoek weer naar een andere gemeente maar op 21 september organiseren partijen alweer voor de derde keer een grensoverschrijdende Techniekdag. Dan zijn we te gast bij het Berufskolleg-West in Bocholt.

Wil jij op de hoogte blijven over de Techniekdagen kijk dan op de website

Beeld:

De aftermovie van de Techniekdag: Techniekdag