Uniek Sporten verdient én krijgt blijvend aandacht

Zorginstellingen Elver, Estinea, De Lichtenvoorde en Zozijn en Achterhoek in Beweging ondertekenden op 24 september een nieuw contract ‘Samenwerking Uniek Sporten Achterhoek’ dat met ingang van 1 januari 2022 ingaat. Samen hebben zij de doelstelling om voor mensen met een beperking initiatieven te ontwikkelen, uit te voeren en te ondersteunen op het gebied van sport, bewegen en een gezonde leefstijl. De ondertekening vond plaats in het bijzijn van wethouders Sport van de acht Achterhoekse gemeenten en gedeputeerde Jan Markink van provincie Gelderland.

Vraag en aanbod bij elkaar
Zowel sportaanbieders die een sport aanbieden voor mensen met een beperking als mensen met een beperking die op zoek zijn naar een passende sport kunnen rekenen op de steun van de genoemde partijen. Samen zetten zij zich de komende drie jaar, tot 2025, in om dit doel te bereiken. De website www.unieksporten.nl en één vaste contactpersoon voor individuele sportvragen helpen daarbij om de vraag en het aanbod bij elkaar te brengen.
Hans te Lindert, wethouder van de gemeente Aalten en bestuurlijke portefeuillehouder van Uniek Sporten, dat onderdeel is van Achterhoek in Beweging, is blij met de vernieuwde samenwerking: “Hiermee spreken we naar elkaar uit dat Uniek Sporten blijvend aandacht verdient. Op alle niveaus en in alle lokale, regionale, provinciale en landelijke overleggen tussen de overheid, het onderwijs, de zorgaanbieders en het bedrijfsleven in de Achterhoek wordt dit onderwerp besproken. Samen gaan we ons ervoor inzetten om nog meer mensen met een beperking kennis te laten maken met Uniek Sporten.“
Lees meer 

Bron: Achterhoek in Beweging