|

Veel vacatures Transport & Logistiek in Gelderland

Het aantal WW-uitkeringen in Gelderland daalde het afgelopen jaar met meer dan 30%. Ook in de transport & logistiek waren er minder werkzoekenden beschikbaar, terwijl het aantal vacatures in deze sector in Gelderland het afgelopen jaar sterk groeide. Voor werkzoekenden betekent dit toenemende kansen op werk. Zij kunnen bijvoorbeeld aan de slag als vrachtwagenchauffeur, expediteur en transportplanner.

Veel kansen in Gelderse transport & logistiek door sterke vacaturegroei
Het aantal transport & logistieke vacatures in Gelderland steeg fors in 2021, terwijl er juist minder werkzoekenden beschikbaar waren. Hierdoor zijn er veel kansen op werk in alle Gelderse regio’s. Bijvoorbeeld als vrachtwagenchauffeur, expediteur en transportplanner. Naar verwachting blijven er personeelstekorten in de sector, doordat de economie groeit en er de komende jaren veel medewerkers met pensioen gaan. Wel zijn er onzekerheden over onder andere de wereldhandel en de brandstofprijzen. De Barometer arbeidsmarkt transport en logistiek geeft meer informatie, bijvoorbeeld over de impact van corona en ontwikkelingen in de verschillende deelsectoren.

Ook in maart dalen WW-uitkeringen Achterhoek
In de Achterhoek verstrekte UWV eind maart 2022 nog 2.362 WW-uitkeringen. Dat zijn 6 WW-uitkeringen minder dan een maand eerder en 1.248 minder dan een jaar eerder. Daarmee is het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek 0,3% lager dan een maand geleden en 34,6% lager dan een jaar geleden. Landelijk is het aantal WW-uitkeringen eind maart 1,9% lager dan de maand daarvoor en 34,8% lager dan een jaar geleden.

Meer informatie over de arbeidsmarkt
Ga naar de Nieuwsflits Arbeidsmarkt Gelderland maart 2022

Afbeelding: Openstaande vacatures transport en logistieke beroepen in Gelderland
Bron: UWV