| |

Week van de Techniek, week van het MAKEN

Zelf het snelste robotje programmeren. De duurzame wereld van morgen verkennen met vragen als: ‘Hoe verwarm jij je huis in 2040? Rijden er nog auto’s in 2050?’ Of juist iets super-ambachtelijks doen: een sleutelhanger smeden! Het kan allemaal tijdens de Week van de Techniek van 4-14 april. Zo’n 3.500 leerlingen van basisscholen in de Achterhoek laten zich onderdompelen in de wereld van het ontwerpen, programmeren en maken.

Ook vrouwen meer dan welkom
De technieksector neemt een grote plaats in op de krappe regionale arbeidsmarkt. Basisschoolleerlingen zijn de medewerkers van de toekomst! Jongens en meiden in de groepen 7 van vijftien basisscholen in Doetinchem, Oude IJsselstreek en Bronckhorst krijgen les van vrouwelijke professionals, variërend van productontwerper tot assemblagemedewerker tot eigenaar van een maakbedrijf. Om te laten zien hoe hip en cool techniek kan zijn en ook: dat een vrouw met een technisch beroep heel gewoon is.

Media-aandacht
Jongerenradio GetaGrip en Omroep Gelderland waren op diverse locatie aanwezig.
Het item van Omroep Gelderland is woensdag 13 april vanaf 17.00 uur ieder uur in de nieuwsuitzending.

Beluister de audio’s van radio GetaGrip op school De Haven in Doetinchem en op de Mariaschool in Ulft.

Week van de Techniek
De thematafel Onderwijs & Arbeidsmarkt van 8RHK ambassadeurs organiseert jaarlijkse een Week van de Techniek, het ene jaar in de West-Achterhoek en het jaar daarop in de Oost-Achterhoek.