Wehl op weg; proef gezamenlijke ontwikkeling reisapp

Vanaf 2016 verdwijnen de meeste Gelderse buslijnen op het platteland (Volkskrant, 2 april 2014). Gelders gedeputeerde Conny Bieze speelt met het idee elektrische auto’s te stallen in dorpen zonder vaste buslijn (de Gelderlander, 1 april 2014). Maatwerk voor reizigers wordt de toekomst.

Maar wat is dat maatwerk? Wil men (samen) reizen per auto, fiets, bus en/of trein? En op welke manier wil men reizen naar welke bestemming? In opdracht van provincie Gelderland doen VCC Oost en Hogeschool Arnhem-Nijmegen een proef die de behoeften en bijdragen aan het reisgedrag van inwoners en ondernemers van Wehl in kaart brengt. In groepsgesprekken met inwoners van verschillende leeftijden en lokale ondernemers staan de ideeën, wensen en behoeften op het gebied van (samen)reizen in de regio centraal. De uitkomsten van de gesprekken worden gebruikt voor het ontwerpen en testen van een samenreis-app voor en door inwoners en ondernemers van Wehl. De resultaten van de proef zijn van belang voor zowel Wehl als toekomstige provinciale projecten voor het bieden van maatwerk aan inwoners.

Deelnemen
Wilt u deelnemen aan de groepsgesprekken? Dat kan!

  • Donderdag 17 april: inloop 19.00 uur, start 19.30 uur, grand café Oldershove (Raadhuisplein 100 Wehl).
  • Donderdag 24 april: inloop 19.00 uur, start 19.30 uur, wijkcentrum ‘de Lommen’ (Raadhuisplein 1 Wehl).

Testen app
Naast deze avonden willen we u graag uitnodigen voor het testen van een samenreis-app. Via deze applicatie worden reisvraag en -aanbod samengebracht. Door het testen van de app helpt u ons bij het ontwerpen van een app die bij reizigers uit Wehl past. Om hieraan deel te nemen heeft u een smartphone nodig! De testfase loopt van 6 tot 16 mei.

Aanmelden
Indien u deel wilt nemen aan één van deze avonden en/of de testfase, geef dit dan s.v.p. door aan Kelly Jolink: kelly.jolink@han.nl of via 024-353 1183 (bereikbaar op werkdagen van 09.00-13.00 uur).