Wereldprimeurs op Achterhoekse Waterstofdagen in Doetinchem 8-9 oktober

Een groot en gratis waterstoffestijn boordevol interessante ontwikkelingen op waterstofgebied. Ben je geïnteresseerd in techniek of duurzaamheid, werkzaam in de transportwereld, of zit je nog op school? Iedereen met belangstelling voor nieuwe, schone ontwikkelingen is van harte welkom bij dit gratis event.
Kom kijken en luisteren en vanaf december kun je zelf ook met waterstof aan de slag. Want dan opent Kuster een splinternieuw waterstoftankstation in Doetinchem. Een schone wereld is dichterbij dan je denkt. We zien je graag op vrijdag 8 of zaterdag 9 oktober tussen 10 en 16 uur bij het voetbalstadionstadion van De Graafschap in Doetinchem.
Schrijf je in in!
(Inschrijven is niet verplicht, wel vraagt de organisatie je om een Corona-check).

Wereldprimeurs

Een van de grote blikvangers is de eerste melktankauto ter wereld op waterstof. Transport Groep Noord komt met de 13 meter lange wagen uit Groningen, waar het bedrijf inmiddels geheel CO2-vrij melk ophaalt bij veehouders om het vervolgens te transporteren naar de fabrieken van Friesland Campina.
H2trac uit Arnhem presenteert de eerste tractor op waterstof. Een bijzonder en zeer wendbaar voertuig, omdat zowel de voor- als achteras kan draaien. Daarnaast zijn de vier wielen in breedte verstelbaar. De emissievrije tractor is in te zetten op het boerenbedrijf, maar ook bij bedrijven in het grondverzet en de wegenbouw.
Innovatiecentrum CIVON komt met een door studenten gebouwde quad op waterstof en de Hogeschool Arnhem Nijmegen met een van de meest zuinige waterstofauto’s ter wereld.
Daarnaast is er een step op waterstof, een bakfiets, een drone en een kooktoestel.
Resato, bouwer van waterstoftankstations, geeft uitleg hoe de zeer krachtige pompen werken.
Toyota en Hyundai showen de nieuwste waterstofauto’s die straks in Doetinchem moeiteloos en zeer snel kunnen tanken. Bij alle voertuigen mag onder de motorkap worden gekeken en geven specialisten uitleg over waterstoftechniek.
Alliander en Remeha zijn aanwezig om iets te vertellen over het waterstofnetwerk van de toekomst en de zeer unieke waterstof cv-ketel. Ieder uur zijn er boeiende lezingen over uiteenlopende onderwerpen.Geïnteresseerd?
Schrijf je in in!
(Inschrijven is niet verplicht, wel vraagt de organisatie je om een Corona-check).