Woningeigenaren gezocht voor Hoe Courant is Uw Pand

Het project Hoe Courant is uw Pand is op zoek naar particuliere woningeigenaren die willen weten hoe ze de aantrekkelijkheid van hun woning en woonomgeving positief kunnen beïnvloeden.

Wie kunnen meedoen?
Alle inwoners met een eigen woning in de Achterhoek die meer willen weten over het vergroten van de aantrekkelijkheid van hun woning en woonomgeving, kunnen zich aanmelden. Onder professionele begeleiding gaan zij aan de slag met de toekomstbestendigheid van hun woning. Het is niet nodig om verbouwplannen te hebben.

Minder overheid, meer samenleving
De werkplaats Vitale leefomgeving van de Achterhoek Agenda 2020 en Stichting Achterhoek Duurzaam Verbouwen spelen met dit project in op het beleid van de regering om meer door de samenleving zelf te laten doen en minder door de overheden. De werkplaats wil eigenaar-bewoners stimuleren met elkaar acties te ondernemen om hun woningen en woonomgeving te verbeteren. Een mooie kans voor eigenaar-bewoners om zelf te bedenken wat nodig is!

Hoe werkt het?
Bewoners bieden we de volgende begeleiding aan:

  • Twee “keukentafelgesprekken” over woningen en woonomgeving. In de gesprekken verkennen we de pluspunten en eventuele minpunten van de woning. Ook staan we stil bij mogelijke oplossingen.
  • Een training “Verbetering woningen en woonomgeving”. In de training leert u in te spelen op ‘nieuw naoberschap’ en omgang met de gemeente. Ook krijgt u handige overzichten om de aantrekkelijkheid van uw woning en woonomgeving in beeld te brengen.
  • Ondersteuning bij het maken van een actieplan om concrete verbeteringen te realiseren. “Van woorden naar daden.”

Aanmelden
Aanmelden kan per mail bij Janine Geerse tot vrijdag 25 april.  Er is plaats voor zes groepen bewoners. “Wie het eerst komt, het eerst maalt.” Deelname aan de bijeenkomsten en de training en de ondersteuning bij het maken van een actieplan kosten niets, omdat het ministerie van Infrastructuur en Milieu een subsidie voor dit project heeft gegeven.

Meer weten?
Hebt u behoefte aan meer informatie? Bel dan met Anneke Ros van Regio Achterhoek op (0314) 32 12 36.  Of met Rien Ramerman van Stec Groep op (026) 75 14 100. Dit bureau werkt samen met de Werkplaats Vitale leefomgeving aan Hoe Courant is Uw Pand.