| |

10 Jaar HAN Solarboat – een reis naar duurzame technologische vooruitgang

Het HAN Solarboatteam, een pionier op het gebied van duurzame maritieme technologie, markeert met trots zijn 10-jarig jubileum. Ter ere van deze mijlpaal blikt het team terug op een decennium van innovatie, prestaties en het aangaan van uitdagingen in de wereld van duurzame technologische vooruitgang.

Jubileumfeest op 24 november
Het hoogtepunt van de 10-jarige jubileumviering vindt plaats op 24 november, waar het HAN Solarboatteam een groots feest organiseert in de werkplaats van Qconcepts Design & Engineering in Doetinchem. Dit exclusieve evenement is een unieke gelegenheid voor genodigden om samen te komen en te genieten van een viering van het succes van het afgelopen decennium.

Een decennium van uitdagingen en overwinningen
Elk jaar stelt het HAN Solarboat-team zichzelf de vraag: Kunnen we concurreren met ’s werelds beste? Tijdens de laatste Monaco Energy Boat Challenge bleek het antwoord een overtuigend “ja” te zijn. Het team behaalde een indrukwekkende tweede plaats in de prestigieuze racewedstrijd, waarbij innovaties op het gebied van zonne-energie en aerodynamica centraal staan.

De weg naar succes: technologische innovaties en samenwerking
Initiatiefnemer Jurian Rademaker, voormalig professioneel zeiler en ondernemer, startte het project in 2013 vanuit zijn bedrijf Qconcepts Design & Engineering in samenwerking met de HAN. Wat begon als een studentenproject groeide uit tot een hybride omgeving waar professionals in de scheepsbouw, studenten en sponsoren uit diverse sectoren samenkomen.
Technologische innovaties, mede ontworpen en geleverd door Qconcepts, vormen de ruggengraat van de HAN Solarboat. De jaarlijkse racewedstrijd in Monaco dient als ultieme test voor deze innovaties.

Medewerkers van Qconcepts en HAN studenten maken deel uit van het team dat tot het uiterste gaat om grenzen te verleggen waarbij prestatiedruk en teamwork essentieel zijn, te vergelijken met topsport. Als tijdens het 10-jarig jubileum de beste prestatie tot nu toe geleverd wordt, is dat de trotse kroon op het werk van de geleverde inspanningen.

Topprestaties in een topsportomgeving
Jurian benadrukt het belang van openheid in samenwerking als drijvende krachten voor vooruitgang. Het team gaat tot het uiterste om grenzen te verleggen en geniet van het moment waarop inspanningen resulteren in uitmuntende prestaties.

Ervaringen van (oud-)teamleden
Mik Bel was 2 jaar geleden onderdeel van het team en heeft nog steeds profijt van wat hij leerde. “Vooral als het gaat om oplossingsgericht denken. Als de boot tijdens de week in Monaco stukgaat, moet hij het koste wat het kost weer gaan doen. Je gaat dus niet uitgebreid onderzoeken wat het allemaal kan zijn, maar onderneemt direct actie. Daardoor leer je prioriteren”. Zo heeft zijn tijd bij de HAN Solarboat hem mede gevormd tot een oplossingsgerichte denker, een kwaliteit die hij dagelijks toepast als PAC Engineer bij Qirion. Huidig teamlid Harm Ruigrok, met een achtergrond als technicus mechatronica, benadrukt het belang van het teamgevoel en de gezelligheid als drijvende kracht. Zoals Harm zegt: “De één gaat naar handbal, de ander naar voetbal en ik ga naar de Solarboat”.

Naar de Toekomst: innovatie, samenwerking en enthousiasme
Terwijl het 10-jarig jubileum wordt gevierd, kijkt het HAN Solarboat-team vol enthousiasme naar de toekomst. Het blijft een platform voor innovatie, waar technologische vooruitgang, samenwerking en enthousiasme samenkomen. Het is meer dan een race; het is een reis naar duurzame vooruitgang.

Voor meer informatie over het jubileumfeest op 24 november en het HAN Solarboatteam, kunt u contact opnemen via info@hansolarboat.nl