15 september: Conferentie “Wonen in de Achterhoek”

Voor iedereen die zich betrokken voelt bij het wonen in de Achterhoek organiseert 8RHK ambassadeurs op woensdag 15 september van 19.00-21.30 uur de conferentie “Wonen in de Achterhoek”. Hoe behouden we de hoge kwaliteit van wonen in onze regio? Wat is nodig voor de toekomst van goed wonen in de Achterhoek? Over deze en andere vragen wil 8RHK ambassadeurs graag met u in gesprek. Aanmelden kan alvast via deze link.
De bijeenkomst vindt (onder voorbehoud van maatregelen) plaats op het DRU Industriepark in Ulft en is zo opgezet dat we met zekerheid kunnen voldoen aan de geldende corona-maatregelen.

Achterhoeks Woon- en Leefbaarheidsonderzoek
8RHK ambassadeurs heeft in 2021 opnieuw het Achterhoeks Woon- en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) uitgevoerd. Bijna 15.000 Achterhoekers hebben meegedaan. Zo ligt er een schat aan informatie over wonen in de Achterhoek. Daarnaast hebben zij de woon- en vastgoedmonitor in een nieuw jasje gestoken. Een voorproefje hiervan vindt u in de Woon- en Vastgoedmonitor en de eerste duiding van uitkomsten in een ‘story-map’.
Het AWLO en de monitor bieden een goed vertrekpunt voor het gesprek over wonen in de Achterhoek. Op 15 september voeren we dit gesprek graag met u: bewoners van de Achterhoek, dorpsbelangen, corporaties, makelaars, bouwers, raadsleden. In themasessies gaan we in gesprek over onder andere: coöperatief wonen, wonen als je zorg nodig hebt, wonen voor jong en oud. Onderzoeksbureaus Companen en Moventem begeleiden deze avond.

CONCEPTPROGRAMMA

19.00 uur Welkom namens 8RHK-ambassadeurs
19.10 uur Uitkomsten van het AWLO en monitor in vogelvlucht
19.30 uur Thema-sessies (ronde 1) over:

1. Wonen met zorg
2. Wonen voor jong én oud
3. Draagkrachtige en leefbare wijken
4. Achterhoekse woonkwaliteit
5. Arbeidsmigranten en expats
6. Tempoversnelling in woningbouw
7. Kansen voor starters
8. Coöperatief wonen
9. Verduurzaming
10. Flex-wonen
20.20 uur Thema-sessies (ronde 2)

21.00 uur Beeldverslag van de oogst uit de themasessies

21.30 uur Afsluiting

Klik op deze link om u aan te melden.