Mark Boumans

Achterhoek Challenge: 100 duurzame deelvoertuigen

Achterhoek Challenge nummer 1 van start
Mark Boumans, voorzitter 8RHK ambassadeurs, gaat een uitdaging aan. Hij wil honderd duurzame deelvoertuigen in de Achterhoek laten rijden. Worden wij de eerste plattelandsregio met volop slim, schoon en sociaal vervoer? Volg de 8RHK Challenge nummer 1 via YouTube.

Waarom deze challenge?
Boumans: “De Achterhoek staat voor grote uitdagingen op het gebied van leefbaarheid. Veel inwoners (scholieren, studenten, werkenden, ouderen) hebben behoefte aan vervoer naar school, station, werk, zorginstelling, ziekenhuis of gewoon naar gezelligheid: familie, vrienden, sportvereniging, clubs. Wat is mooier dan zorgen dat we hier op een eigentijdse manier op inspelen door deelvervoer aan te bieden dat ook nog eens duurzaam is? Met een mooi Achterhoeks uiterlijk en voor iedereen beschikbaar. Het kan gaan om elektrische fietsen, brommers, scooters of auto’s.”

Wat doen 8RHK ambassadeurs hier al aan?
“Natuurlijk zijn we hier vanuit de Thematafel Mobiliteit en Bereikbaarheid al stevig mee aan de slag, maar het wordt pas echt een succes als iedereen meedoet. We hebben de hele Achterhoek nodig!”
Daarom daagt Mark Boumans bedrijven, scholen, gemeentes, zorginstellingen en eigenlijk iedere Achterhoeker uit om mee te doen en bij te dragen aan de uitdaging: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek.

Ik wil meedoen, waar kan ik mij melden?
Alle ideeën en initiatieven zijn welkom. Je kunt mailen naar info@8rhk.nl of bellen met 06 2220 2780.

Bekijk alle afleveringen van de eerste Challenge hieronder!